Kritik af Region Sjællands plan for at implementere nyt it-system

Region Sjællands planer om at tage Sundhedsplatformen i brug på alle sygehuse samtidig møder kritik.

D. 25. november skal alle Region Sjællands sygehuse efter planen kobles på it-systemet, Sundhedsplatformen. Arkivfoto (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Opdateret med kommentar fra koncerndirektør i Region Sjælland Lars Onsberg Henriksen.

Det er en dårlig idé at koble alle sygehuse i Region Sjælland på it-systemet, Sundhedsplatformen, på samme tid, som regionsrådet ellers har besluttet.

Det mener næstformand i overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, efter regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at koble alle sygehuse på det nye it-system d. 25. november.

- I hovedstaden kunne de få hjælp til akutte patienter fra nabohospitalet, hvis det brændte på. Det kan vi ikke i Region Sjælland, fordi alle sygehuse er optaget af at få systemet til at fungere på samme tid, siger hun.

Region Hovedstaden har allerede taget Sundhedsplatformen i brug, og både sygeplejersker og læger i hovedstadsområdet har berettet om udfordringer med systemet.

Men Region Sjælland har ingen planer om at ændre beslutningen om, at Sundhedsplatformen indføres på alle regionens sygehuse i et hug. Der er taget højde for situationen, fortæller formanden for Region Sjælland, Jens Stenbæk (V).

- Man har droslet ned på planlagte behandlinger omkring det tidspunkt, så man reserverer alle ressourcer til akutte situationer, siger han.

Jens Stenbæk tilføjer, at Region Hovedstadens sygehuse kan bistå og modtage akutte patienter fra Sjælland, hvis det bliver nødvendigt.

Koncerndirektør i Region Sjælland Lars Onsberg Henriksen forklarer, at vilkårene er anderledes i Region Sjælland end i Region Hovedstaden, hvor sygehusene arbejdede med mange forskellige systemer.

I Region Sjælland bruger sygehusene i forvejen ét fælles system:

- Det værst tænkelige, mener vi, kommer til at ske, hvis vi ikke sætter det i gang hele vejen rundt. Man skal forstå, at vi lukker alle de andre systemer ned og overfører patientoplysninger, siger Lars Onsberg Henriksen, der forsikrer, at regionen har analyseret problematikken grundigt.