Et af skrækscenarierne ved kontanthjælpsloftet er afblæst - i hvert fald foreløbig.
Boligselskaber og andre stod i kø med advarsler om udsatte lejere, da boligstøtten blev sat ned 1. oktober. Tre måneder senere har det imidlertid ikke haft den store effekt.
Sådan lyder det fra Boligselskabernes Landsforening, som før 1. oktober forudsagde, at 14.000 familier på sigt måtte forlade deres hjem.
- Når vi kigger på, hvor mange vi rykker for husleje, så er det heldigvis ikke det niveau, vi frygtede, siger Palle Adamsen, formand for landsforeningen.
Palle Adamsen tror, at boligselskaberne skal have en stor del af æren for, at flere ikke har måttet flytte fra hus og hjem.
- Der er boligselskaber, der har tilbudt folk et job, så de ikke bliver ramt af 225 timers-reglen, nogle har rådgivet i, hvordan man fremlejer et værelse, og nogle af vores medlemmer giver folk, der er ramt af kontanthjælpsloftet, fortrinsret til billige boliger, siger han.
Hos Bolig Korsør, der udlejer 2.600 boliger, er der hverken blevet udsendt flere rykkere eller sat flere ud fra deres bolig end normalt, men boligselskaberne malede ikke fanden på væggen. Det mener Ebbe Ahlgren, der er formand for BoligKorsør.
- Alene på Motalavej i Korsør fik vi at vide, at 78 familier ville mangle 3.000 kroner om måneden, og så skal vi jo frygte, at folk får svært ved at betale huslejen, siger han.
Ifølge Palle Adamsen, formand for Boligselskabernes Landsforening, er det dog for tidligt helt at afblæse frygten.