- Det giver ikke rigtigt mening, siger generaldirektør i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.
Han er utilfreds, fordi finansieringen af et nyt frikort til socialt udsatte skal tages fra satspuljemidler - midler, som allerede er øremærket projekter til socialt udsatte. Dermed følger der altså ikke nye penge med til initiativet, ifølge Klaus Nørlem.
Meningen med det sociale frikort er, at for eksempel hjemløse og misbrugere får mulighed for at gå til hånde på en arbejdsplads i et par timer om ugen uden at skulle betale skat af det, de tjener, skriver Avisen.dk. De kan for eksempel tørre borde af på en café eller feje.
Det sociale frikort er en del af regeringens finanslovsudspil.
Men forsøgsordningen, der ventes at koste 120 millioner kroner, skal altså finansieres af satspuljemidlerne, og derfor vender Dansk Folkehjælp og Blå Kors tommelfingeren nedad.
- Det er fint at indføre et socialt frikort, men pengene skal ikke tages fra satspuljen, siger generalsekretæren i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre.
Liberal Alliances socialordfører Laura Lindahl afviser overfor Avisen.dk, at det er et problem at hente pengene fra Satspuljen.
- Hele meningen med satspuljen er, at man skal bruge pengene til de mest socialt udsatte, og at det er tiltænkt nye forsøgsordninger. Det er præcis det, vi gør her, siger hun.
Både Blå kors og Dansk Folkehjælp vil gerne undvære ordningen med et socialt frikort, så længe pengene bliver taget fra satspuljemidlerne.
- Det kan ikke nytte noget, at de socialt udsatte selv skal betale regningen, når regeringen vil gøre noget for dem, siger generaldirektør i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.