Politiets nye rapport om tryghed i særligt udsatte boligområder også kaldet ghettoer viser, at hver tredie beboer i Bispehaven siger, at de er utrygge. Det er dobbelt så mange som året før.
Faktisk er beboerne i Bispehaven de næstmindst trygge blandt landets ghettoer - kun overgået af boligkvarteret Gadehavegård i Høje Taastrup.
Beboerne blev spurgt sidste sommer.
Boligforening: Ny måling vil vise forbedringer
Det har været slemt, men det er bedre nu.
Sådan lyder budskabet, efter at boligområdet Bispehaven i det vestlige Aarhus er blevet en af bundskraberne i en tryghedsrapport.
Boligforeningen vurderer, at der er sket store forbedringer i området siden sidste år.
- Hvis man tog den tryghedsmåling i dag, ville den være anderledes, siger direktør Allan Søstrøm fra Østjysk Bolig, som Bispehavens 880 lejligheder hører under.
Plaget af knallertbøller
Det kommer ikke bag på Allan Søstrøm, at beboerne har følt sig utrygge. De blev spurgt sidste sommer, hvor der var mange unge ballademagere, som drønede omkring på knallerter.
Derfor gik boligforeningen, kommunen og politiet sammen om at få styr på bøllerne, og det har hjulpet.
- Nogle af dem er i hvert fald væk for en periode nu, siger Allan Søstrøm.
Politiet: Betjente skal være mere synlige
Hos politiet siger vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen, at betjentene skal være mere synlige.
- Det kan være genbesøg til borgere, der anmelder noget, hvor utryghed er et element. Det kan også være aktionsdage, hvor vi besøger opgangene, ringer på og uddeler lidt materiale om politiet, siger han.
Det er Allan Søstrøm meget tilfreds med, og han håber, at antallet af utrygge beboere vil falde fra 33 procent til kun 10 procent i næste tryghedsrapport.
- Men allerhelst så vi jo gerne, at alle var glade og tilfredse med at bo der, og at der ikke var nogen beboere, der var utrygge ved at bevæge sig i området, siger Allan Søstrøm.