Studstrupværket - nord for Aarhus - skal nu bygges om, så det kan fyre med grønnere brændsel.
Ombygningen vil koste 700 millioner kroner, og det glæder kommunalpolitikerne i Danmarks næststørste by.
- Det er kolossalt vigtigt. Det er det største enkeltstående projekt, som leder os i retning af at blive et CO2-neutralt bysamfund i 2030, lyder det fra rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Kristian Würtz fra Socialdemokraterne.
To veje til at blive CO2-neutral
Han peger på, at Aarhus grundlæggende har to veje til at opnå den ønskede status som CO2-neutral by.
- Vi kan nedbringe energiforbruget, og vi kan gå over til mere bæredygtige energiformer. På den her måde får vi mere CO2-neutral fjernvarme i Aarhus, siger Kristian Würtz.
Ombygningen vil bl.a. betyde, at værket skal have bygget en lagersilo til opbevaring af 70.000 tons træpiller, fortæller regionschef Lars Kronholm fra DONG Energy.
Forbrugerne mærker ingen forskel
Rådmand Kristian Würtz understreger, at de 250.000 aarhusianske fjernvarmebrugere ikke kommer til at mærke nogen forskel, når værket i 2016 færdig med ombygningen.
- Der kommer stadig dejligt varmt vand ud i radiatorerne. Men det har jo afgørende betydning for miljøet, om varmen er produceret af kul eller træpiller, siger Kristian Würtz.
- Helt overordnet, så handler det jo om, hvilket fodaftryk, vi som samfund sætter på den jord, som vi har arvet, og som vi igen skal give i arv til vores børn, siger han.