Dansk i første modul, engelsk i andet og iværksætteri i tredje.
Sådan et skoleskema kan blive hverdag for mange nordjyske unge på ungdomsuddannelser efter nytår. Til den tid vil de nemlig kunne få undervisning på området både af folk fra erhvervslivet og af lærere.
- Vi kalder det vækstmiljøer, hvor de kan komme og arbejde med en projektidé eller en virksomhedside, siger Ole Ervolder, der er leder af arbejdsgruppen bag projektet.
Kan få hjælp af andre
På Aalborg Handelsgymnasium har man det sidste halvandet år haft et lignende tilbud. Her kan eleverne ved siden af skolen få tilbudt hjælp til virksomhedsstart.
- Det er enormt inspirerende. Der er så mange mennesker, man kan spare med omkring ens virksomhed, og hvad man drømmer om. Så har vi også fag, der hjælper os rigtig meget til at komme videre, siger Julie Solvang Christensen, der får hjælp til sin virksomhed.
For at blive en del af projektet på Aalborg Handelsgymnasium skal man først godkendes. Her bliver eleven vurderet på sine kompetencer, engagement og risikovillighed.
Skaber elever og ideer
Det nye projekt med undervisning i iværksætteri skal gerne være med til at skabe en bestemt slags elever.
- Det er fortagssomme unge mennesker. Nogle der griber ideerne og tænker, at det ikke bare skal være en god ide. Vi gør noget ved det, siger Ole Ervolder.
Kun hver tredje nystartede iværksætter skaber et firma, der overlever, fortæller Dansk iværksætterforening. Men Ole Ervolder er ikke bange for at give de unge falske håb.
- Vi ser det sådan, at vi selvfølgelig understøtter de gode ideer, men selvfølgelig også stiller de gode spørgsmål til, om deres ideer de kan holde, siger han.