Aalborg Universitet står foran en ny, stor sparerunde.
Tidligere på året blev der sparet 67 millioner kroner på forskning og uddannelser. Nu skal der findes besparelser for 36 millioner kroner i administrationen.
Ifølge universitetsdirektør, Antonino Castrone, er det for at undgå, at det går ud over kerneydelserne.
- Men i det lange løb er det svært at undgå, at det går ud over den støtte, vi kan give de studerende, hvis vi ikke på en eller anden måde får en stigende omsætning, altså flere midler over finansloven, siger han.
Som et led i den nye sparerunde vil universitetet blandt andet nedlægge 34 stillinger i administrationen.
Men selv om det ikke rammer de studerende direkte, får det konsekvenser, forudser Kenneth Frøsig, der er politiske ordfører i Studentersamfundet ved Aalborg Universitet.
- Hvis der bliver skåret i administrationen, kan vi for eksempel blive nødt til at dobbelttjekke de informationer, vi får fra universitetet. Det er noget, der tager tid fra studierne, siger han.
Kenneth Frøsig frygter for fremtiden, hvis universitetet bliver ved med at spare.
- Vi kan nemt stå i en situation, hvor der er studerende der bliver nødt til at stoppe, fordi de går glip af vigtige informationer fra universitetet, siger ordføreren.
Flere nedskæringer på vej
I foreningen Danske Universiteter frygter direktør Jesper Langergaard, at omprioteringsbidrag og dalende tilskud vil betyde endnu flere besparelser i de kommende år. Et udsat område er de samfundsvidenskabelige uddannelser.
- Man har en takst 1-forhøjelse, der betyder, at de samfundsvidenskabelige kandidater har fået en god takst. Den skulle have fortsat i 2020, men lige nu står den til ikke at skulle fortsætte, fortæller Jesper Langergaard.
Aalborg Universitet håber at kunne undgå fyringer i den kommende sparerunde. I stedet vil man forsøge at finde de 34 stillinger via naturlig afgang og frivillige fratrædelser.