3F: MRSA-ofre bliver ladt i stikken

Informationen til ofre for svinebakterien er for mangelfuld. Det mener blandt andre 3F.

Informationen til ofre for svinebakterien er for mangelfuld. Det mener blandt andre 3F. (© Colourbox)

Mennesker, der bliver smittet med svinebakterien MRSA, bliver ladt i stikken.

Informationen, de får, er mangelfuld og giver et forkert billede. Sådan lyder det fra flere sider efter, at det er kommet frem at svine-bakterien MRSA breder sig hastigt mellem mennesker

Det skete for blandt andet Kenneth Sørensen da han i 2012 fandt ud af, at han var smittet med MRSA. Men det betød ikke, at han blev klogere på konsekvenserne.

- Der foregår en masse misinformation. Det er ikke til at holde til, og det kan godt være en følelsesmæssig rutsjetur.

Tiltro kan ligge på et lille sted

Kenneth Sørensen fra Flauenskjold blev smittet på sit arbejde i en svinestald. Det sker i stigende grad, men de informationer, som smittede får, er langt fra gode nok, mener 3F, der organiserer en lang række af de smittede.

Lars Mark Jensen, der er gruppeformand i den grønne gruppe i 3F Aalborg er ikke tilfreds.

- Min tiltro, til den rådgivning vores medlemmer får, den kan ligge et meget lille sted. Og det er ikke rimeligt. Det er simpelthen under alt kritik, at man ikke tager det mere alvorligt.

3F bliver bakket op af Hans Jørn Kolmos, der er professor og overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.

- Den information, der bliver givet er stærkt idylliserende. Og den er med til at fastholde svineproducenterne i en forestilling om, at det her behøver man ikke tage alvorligt.

Kan blive tabu

Og det mener han er meget problematisk, svineproducenter og myndigheder i stedet har fejet problem væk.

- Man kan efterhånden ikke have mere under det gulvtæppe.

Hans Jørn Kolmos mener, at Sundheds og Fødevarestyrelsen bør informere bedre om konsekvenserne ved at blive smittet med MRSA. For mange af dem, der bliver smittet med MRSA er det et stort tabu.