Prostituerede og handlede kvinder ryger igen bag tremmer, når politiet anholder dem ved razziaer på bordeller.
De seneste år er udenlandske prostituerede ellers sluppet for fængsel, og de er i stedet kommet på krisecenter.
Kvinderne bliver på den måde behandlet mere som ofre end som kriminielle, og det gavner både politiets efterforskning og kvindernes chance for at bryde fri af prostitutionen.
Pengene er sluppet op
Men nu er der ikke flere penge til samarbejde mellem krisecentre og politi.
- De fem års samarbejde kan ikke fortsætte, konstaterer Karin Houmann, der er leder af krisecentret i Holstebro.
Samarbejdet med blandt andet Midt- og Vestjyllands Politi blev finansieret af statslige puljemidler, som nu er brugt op.
Krisecenter søger kontanter
Hvert år er mellem 35 og 40 udenlandske prostituerede kommet på krisecenter i Region Midtjylland, når de blev anholdt. Blandt dem er også ofre for menneskehandel.
- Den tilgang, vi har til at møde den kvinde, må alt andet lige være anderledes, end hvis hun bliver sat i fængsel og bag lås og slå, siger Karin Houmann.
Så Karin Houmann fra Holstebro Krisecenter og fire andre krisecentre i Region Midtjylland har netop søgt Socialministeriet om nye midler i en pulje til ofre for menneskehandel.
Politiet vil gerne samarbejde
Midt- og Vestjyllands Politi håber også, at samarbejdet kan fortsætte.
- Vi er kede af, at ordningen ophører, siger politikommissær Niels Christian Larsen, som er sektionsleder for specialefterforskningen.
Krisecentrene håber også at få midler til at hjælpe kvinderne helt ud af prostitution, så de ikke bare bliver sendt ud af Danmark og ender i prostitution i for eksempel Østeuropa eller Amsterdam.