Nye øer og stenrev skal skyde op ude mellem bølgerne.
Der skal plantes ålegræs i fjordbunden.
Og områder langs strande omdannes til strandenge, som kan brede sig ind i landet i takt med klimaændringer og stigende vandstande.
Seks kommuner, fire universiteter, to statslige styrelser og store private aktører som Ørsted og Aage V. Jensen Naturfond er gået sammen om et storstilet projekt.
Navnet er 'Coastal Life', og målet er at give de danske kyster dynamikken tilbage.
- Vi har fat i den helt store schweizerkniv. Vi kigger på klima, miljø og natur, siger projektchef Torben Bramming Jørgensen fra Limfjordsrådet.
- Når vi for eksempel genskaber strandeng, lader fjorden komme ind over strandengen, og når vi genskaber ålegræs ude på det lave vand - så binder vi CO2. En CO2, som ellers kommer op i luften og medvirker til de klimaforandringer, som vi er bekymrede for.
Coastal Life alene har et budget på 100 millioner kroner, hvoraf halvdelen af pengene er fra EU. Dertil kommer yderligere et beløb på 200 millioner kroner til genopretning af kystnære vådområder.
Samlet giver det en genopretning af flere hundrede hektar danske kystområder. En hidtil uset størrelsesorden.
- Det, vi lærer her, kan vi bruge andre steder i landet, så vi kommer op i den helt store skala, siger Torben Bramming.
Coastal Life foregår i seks kommuner og blandt dem Thisted, hvor sektionsleder for natur Tanja Binderup også ser store perspektiver i projektet, som kører frem til 2028.
- Vi kan tænke på en helt anden og ny måde i det her projekt, så vi måske bedre kan være med til at håndtere de vilde problemer, vi står over for i forhold til biodiversitetskrisen og klimakrisen - og at vandstanden i fjorden stiger.
Én af de store private aktører i projektet er energiselskabet Ørsted.
Senest i 2030 skal alle de energiprojekter, som Ørsted bygger, være med til at sikre, at naturen i det område får det bedre.
- Vi skal bruge den her omstilling til grøn energi til at finde løsninger ikke bare på klimakrisen, men på nogle af de store udfordringer, vi står overfor som verdenssamfund, siger Ida Krabek, chef for bæredygtighed i Ørsted.
- Biodiversitet er altså bare en kæmpe krise, der ligger lige i halen på klimakrisen. Vi tror på, at vi kan bruge grøn energi til at være med til at finde løsninger på det også.