Direktør: Grænsekontrol giver dyrere varer for forbrugerne

Grænsekontrol kan ramme både virksomheder og forbrugere, mener direktør i møbelvirksomhed.

Den midlertidige stikprøvekontrol ved grænsen vil gælde de næste 10 dage med mulighed for at blive forlænget til 20 dage. (Foto: © Palle Peter Skov, Scanpix)

Møbelvirksomheden Actona i Holstebro er ikke begejstret for regeringens udmelding om at indføre midlertidig grænsekontrol i form af en stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Actona tjener 80 procent af sin milliardomsætning gennem eksport til udlandet, og grænsekontrol er den forkerte vej at gå, mener administrerende direktør i Actona, Torben Villadsen.

- Det er et skridt tilbage for den frie bevægelighed i EU, hvor man sikrer uhindret og let adgang for arbejdskraft, varer og ydelser på tværs af landegrænser, siger Torben Villadsen.

Han mener, at grænsekontrollen kan få konsekvenser for både virksomheder og forbrugere.

- Går man skridtet videre end stikprøvekontrol og laver en egentlig grænsekontrol på alt, så betyder det jo, at det kommer til at koste mere at få transporteret varer over grænsen. Det vil resultere i dyrere varer for forbrugerne, siger Torben Villadsen.

Actona handler med over 80 lande fordelt i hele verden, og Torben Villadsen mener også, at Danmarks image i udlandet er på spil.

- Vi har et ønske om, at udlandet ser på Danmark som et land, der har et internationalt udsyn. Jeg kan godt frygte, at jo mere vi forsøger at lukke os inde i vores egen osteklokke, jo mindre positivt image vil vi have i udlandet, forklarer direktøren.