Boligområder kan have fordel af at blive stemplet som ghetto

Det kan have sine fordele af at stå på listen over særligt udsatte boligområder. Det har et boligområde oplevet i Jylland.

Som ghetto er der gode muligheder for at søge penge hos både staten og Landsbyggefonden. Arkivfoto (© DR)

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting at stå på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters liste over særligt udsatte boligområder. En liste, der også er bedre kendt som den officielle danske ghettoliste.

En plads på listen kan nemlig betyde nemmere adgang til at søge midler til boligsociale tiltag. Det har de oplevet i boligområdet Havrevej i Thisted.

Heidi Foss Petersen er næstformand i Lejerbo Thisted. Her har de blandt andet søgt midler til børneaktiviteter, udflugter og madaftener til gavn for boligområdets socialt udsatte, enlige beboere og enlige mødre.

Fik fire måneder som ghetto

Den 1. februar blev kriterierne for at komme på ghettolisten ændret. Uddannelsesniveau og indkomst i boligområdet er nu også en faktor i afgørelsen om at komme på listen.

Det betyder, at Havrevej på den seneste opgørelse har mistet sin titel som ghetto.

- Jeg tror ikke engang, at beboerne selv har lagt mærke til, at vi har stået på sådan en liste, siger Heidi Foss Petersen, der selv bor på Havrevej.

Ærgerlig etikette at få på sig

Afgørelsen glæder Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard Jensen, der synes det var en ærgerlig etikette, som boligområdet i en periode fik hæftet på sig, men næstformand i Lejerbo Thisted, Heidi Foss Petersen siger, at ghetto-titlen var et plus for Havrevej.

- Ved at have stået kortvarigt på listen, tror jeg, at vi nemmere kan få en ansøgning igennem og godkendt, siger hun.