Tv, Radio og aviser i er i disse uger fyldt med historier om de såkaldte superstudenter, som får tolv i alt, hvad de kommer til eksamen i.
Men hvad betyder det egentlig for de intelligente unge mennesker at blive superstudenter, og hvordan er det gået dem, siden de hev de flotte karakterer hjem?
Ikke den store opmærksomhed
DR P4 København har talt med to tidligere superstudenter med vidt forskellige historier.
Anja Rolvung blev student 1989 fra Køge Gymnasium med et snit på 11,2 efter den gamle karakterskala. Men hun oplevede ikke den intense mediebevågenhed, som superstudenter nu til dags gør.
- Det var en fin oplevelse, men der var ikke presse på det overhovedet. Jeg kan huske, at da rektor overrakte beviset til sidst bare lænede sig frem og sagde "tillykke med et flot resultat" og det var det, siger Anja Rolvung.
LÆS OGSÅ: Superstudent giver opskrift på topkaraktererVælg med hjertetTrods den sparsomme opmærksomhed var hun glad for det høje snit, som fik hende ind på drømmeuddannelsen på arkitektskolen og i dag er hun partner hos KHR-arkitekter.
I dag vil hun råde kommende superstudenter at vælge, hvad der føles rigtigt, når de skal vælge studie efter gymnasiet.
- Det er meget vigtigt at følge sit hjerte og sin mavefornemmelse, når man skal vælge, det tror jeg meget på, siger Anja Rolvung.
Mediestorm overraskede
Der var helt andre boller på suppen, da Amani Meaidi blev superstudent med et snit på 13,1 fra Rødovre Gymnasium i 2010.
De danske medier kastede sig over studenten og udråbte Amani Meaidi som et succes-eksempel på en mønsterbryder på grund af hendes indvandrerbaggrund.
- Der var meget hype omkring mig på grund af min baggrund og mine forældres status, og det følte jeg vinklede historien sådan lidt upassende, siger Amani Meaidi.
Fordomme kom i spil
Hun gav interviews til alle de medier der henvendte sig, mendet var først bagefter hun kom til at tænke over, hvordan medierne havde valgt at fremstille hende.
- Der var ikke så meget fokus på min indsats men mere på, hvad jeg havde gjort, siden at jeg var kommet så langt. At jeg havde undgået at blive gift med min fætter og der var mange teorier og fordomme om min baggrund, som kom i spil, fortæller Amani Meaidi.
Hun ville ønske at de havde fokuseret mere på hendes faglige kvaliteter og ikke det faktum, at hun var en indvandrerpige, der fik gode karakterer.
Kom hurtigt ind på medicinstudiet
Men netop på grund af hendes flotte karakterer fik Amani Meaidi lov til at starte tidligt på medicinstudiet. Hun har under studiet allerede fået lov til at forske og udgivet en artikel i et amerikansk videnskabsblad.
Derudover fik hun hurtigt job hos en gynækolog under studiet og har bidraget til den seneste udgave af bogen 'Kvinde kend din krop'.
I dag har hun et råd til andre superstudenter, der også gerne vil klare sig godt fremover.
- Det er en god ide at bevare den indstilling, du har haft i gymnasiet. For det er ikke så meget karaktererne, der hjælper dig videre i fremtiden, men den indstilling du har haft. Så hvis du bevarer den, vil du få en masse muligheder fremover, siger Amani Meaidi.