En ny undersøgelse viser, at lejligheder bygget efter år 2000 primært bliver beboet af højtlønnede børnefamilier, skriver Politiken.
Det er godt, at de højtlønnede børnefamilier bliver i København i stedet for at flytte ud i parcelhuskvartererne, men det giver også udfordringer, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.
- Det er en udvikling, vi har sat pris på, men hvis Folketinget ikke ændrer planloven, så vi kan planlægge, at der også bliver billigere boliger i de nye kvarterer, så knækker byen over, siger Frank Jensen.
Nybyggeriet er målrettet de højtlønnede børnefamilier
De københavnere, der bor i en bolig, som er bygget efter år 2000 er i alderen 30 - 49 år og tjener væsentligt mere end gennemsnittet. Den særlige beboersammensætning skyldes, at nybyggerierne er målrettet denne befolkningsgruppe, skriver Politiken.
Det har længe været et mål for Københavns Kommune at holde på de ressourcestærke borgere, som uddannes fra storbyens mange læreanstalter, siger Frank Jensen, og det er lykkedes med de nye, større lejligheder. Men for at der også bliver plads til andre borgere i det nye boligområder, opfordrer Frank Jensen altså Folketingspolitikerne til at ændre planloven.
- Jeg tror efterhånden, at budskabet er gået ind, og jeg kan se, at det at ændre planloven indgår i finanslovsforhandlingerne, som foregår i de her dage på Christiansborg, siger Frank Jensen til P4 København.