Det er ikke kun lægesekretærerne på Nordsjællands Hospital, der har været på hårdt registreringsarbejde de sidste weekender.
Også læger og sygeplejersker har indtil videre været med til manuelt at flytte 44.000 ambulante bookinger og 1.400 operationsaftaler fra de nuværende it-systemer til Sundhedsplatformen - det nye it-system, som hospitalet tager i brug natten til lørdag.
Ifølge hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth kan lægesekretærer nemlig ikke alene tage sig af tastearbejdet.
- Vi skal være rigtig sikre på, at de data, som står i det eksisterende system, er så korrekte som muligt, siger hun og uddyber:
- Der efterspørges mange flere detaljer i det nye system, og de detaljer kan en lægesekretær eller sygeplejerske ikke selv finde, de er nødt til at samarbejde med den kirurg, som kender til den sygdom eller det indgreb, som patienten skal have planlagt, siger hun.
Nordsjællands Hospital er sammen med Amager-Hvidovre Hospital det tredje i rækken af hospitaler, der går over til det nye it-system.
Det betyder blandt andet, at læger fremover skal indtaste mange af de oplysninger, som lægesekretærer tidligere tog sig af.
En overgang, som bestemt ikke er gået gnidningsfrit på Herlev-Gentofte Hospital og Rigshospitalet.
Blandt andet har der været fejl med de systemer, hvor man bestiller blodprøver og Det Fælles Medicinkort, hvor lægerne ordinerer medicin.
Alligevel er Bente Ourø Rørth ikke bekymret for også at indføre systemet på Nordsjællands Hospital.
- Nogle af de børnesygdomme, som man har oplevet på de andre hospitaler, er blevet elimineret nu, siger hun og tilføjer:
- Den undervisning, vi har modtaget her på Nordsjællands Hospital, har været meget mere kvalificeret, så jeg tror, at vores udgangspunkt for at kunne håndtere systemet er bedre, siger hun.