Joyce Palm-Henriksen er på klimakur, Kristian Warming har opfundet en klimavenlig robot, der kan tage sig af marken, og i Stevns hjælper man husejere med at energioptimere deres huse.
Rundt om i landet findes der masser af eksempler på projekter, personer og initiativer, der gør noget ekstraordinært for klimaet.
Mød nogle af dem herunder:
København: Joyce er på klimakur
Mange af os har prøvet at være på slankekur for lige at smide et, to eller flere kilo.
Men det er nok de færreste, der har prøvet at være på klimakur.
Det har og er Joyce Palm-Henriksen. Hendes mål er at skære fem ton CO2 af sit forbrug i løbet af i år.
Stevns: Klimaoptimeret bolig
Det kan være svært som husejer at hive potentielle købere inden for dørtærsklen, hvis huset er udstyret med et energimærke i for eksempel kategorierne E, F eller G, som indikerer, at huset ikke er energioptimeret.
Derfor har Stevns Kommune inviteret hussælgere til et borgermøde sammen med Energistyrelsen, der kan vejlede borgerne i, hvordan de kan energi- eller klimaoptimere deres bolig.
Bornholm: Mikkel bor i et bæredygtigt hus
Mikkel Høst og familien på to voksne og tre børn bor i et ti år gammelt bæredygtigt hus i Svaneke - et såkaldt passivhus.
Her producerer de selv al strøm og varme med hjælp fra solen.
Huset har samtidig også en trækonstruktion, er isoleret med papiruld, og så er der brugt genbrugsmursten, som gør det endnu mere klimavenligt.
Svendborg: Bæredygtige blomster
53-årige Ulla Windfeld fra Svendborg elsker georginer og har forladt sit job som socialrådgiver for at følge drømmen om at blive blomsterbinder.
Hun kan ikke forstå, hvorfor vi bruger så meget CO2 på at importere blomster fra Kenya og Etiopien eller fra opvarmede drivhuse i Holland, når vi har så mange planter rundt omkring os.
Ulla laver derfor buketter af lokale materialer, som hun finder i naturen og dyrker i sin egen have.
Vejle: Ingen bil, ingen flyrejser og intet kød
Klimaet er øverst på dagsordenen hos 35-årige Casper Grane fra Vejle, der sammen med sin kone og tre børn, tager meget hensyn til klimaet.
Ingen bil, ingen flyrejser og ingen kød er en selvfølgelighed for familien, og derudover er det sjældent, at Casper Grane smider tøj ud, for han er ligeglad med, at der mangler en knap i sweateren, eller at der er en plet på jakken.
Haven foran familiens rækkehus i Vejle er i øvrigt fuldstændig groet til, fordi de mener, det er godt for klimaet.
Aarhus: Studerende opfinder sorteringsmaskine
Det skal være nemmere og mere miljøvenligt at sortere sit affald.
Derfor brugte Rasmus Dall Nielsen og Emil Buur Trads deres diplomingeniørprojekt på Ingeniørhøjskolen i Aarhus til at opfinde en maskine, der sorterer det bløde plast fra det hårde plast.
Det kan afløse det manuelle arbejde og gøre processen mere effektiv.
Velling: Gode råd til klimavenlig have
Det er ikke kun vores indkøbsvaner og måden, vi transporterer os på, som kan gøres mere klimavenlig. Det kan haven også.
I Forundringens Have i Velling ved Ringkøbing klimaoptimerer de i stor stil.
Tylstrup: Så selvforsynende som muligt
Familien Nielsen fra Tylstrup har altid gået op i at være selvforsynende.
De har en stor have med grøntsager, de har høns, og de bager og sylter og laver selv saft.
Sådan var det også i Hanne Nielsens barndomshjem, og det kunne hun godt tænke sig at give videre til sine egne børn.
Rødding: Solcelledrevet markrobot
I landbruget bliver der også tænkt i klimavenlige løsninger. Jens og Kristian Warming har opfundet en robot, der næsten kan passe en mark af sig selv, og som kører på solceller.