Fem kommuner i landet har allerede døgnbemandede pasningstilbud, og i København står 49 børn på venteliste, skriver Politiken. Derfor er politikerne i kommunen klar til at skabe endnu en døgnåben institution, så forældre med skæve arbejdstider kan få passet deres børn.
-Jeg synes, vi skal sørge for, at vores pasningstilbud er indrettet til københavnerne, og hvis de vil sige, at der en efterspørgsel efter flere døgnåbne institutioner, så er det det, der skal til, lyder det fra børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V).
Frygter ikke glidebaneeffekt
Flere eksperter peger på, at børn i forvejen er for lang tid i institutionerne, og at muligheden for døgnpasning kan være en glidebane, men det bekymrer ikke borgmesteren.
- De forældre, der har brug for pasning på skæve tidspunkter, har jo ikke tænkt sig at sætte deres barn i daginstitution hele dagen. Det er jo typisk dem, som har aften- og natarbejde, og de afleverer jo først barnet, når de tager på arbejde. Så timetallet skulle gerne blive det samme, mener Pia Allerslev.
Og den holdning møder opbakning hos Radikales Tommy Petersen, som står bag forslaget:
- Jeg forestiller mig, at hvis du arbejder til klokken 20, så møder du nok også senere, og derfor afleverer du vel også dit barn senere. På den måde får de jo ikke flere timer i institutionen, siger Tommy Petersen.
Ekspert: Kan være en godt for barnet
Faktisk kan det var godt for børnene med den slags pasning. Det mener Stig Broström, der er professor i småbørnspædagogik ved Aarhus Universitet:
-Det ideelle er selvfølgelig, at mor og far arbejder mellem otte og 17, og så er barnet i vuggestue i seks timer, men det er jo ikke virkeligheden. Når det ikke er noget, der sker hver dag, så er det altså at foretrække, at barnet kan sove i institutionen, lyder det fra Stig Broström.
Ifølge forskeren er det ganske sandsynligt, at vi vil se flere af den slags institutioner i fremtiden.