Rasende Bios-reddere spejder efter løn

Region Syddanmark er for sløve til at betale redderne fra det konkursramte Bios løn, mener fagforbundet 3F, som repræsenterer redderne. Forbundet retter derfor en hård kritik mod regionen.

Fagforbundet 3F og Region Syddanmark strides om i alt 19 millioner kroner, som 3F mener, at redderne har krav på. Et krav, som regionen ikke tidligere har været villig til at anerkende. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

De føler sig "pisset op og ned ad ryggen på."

Det er den kontante besked fra fagforbundet 3F, som udtaler sig på vegne af en række tidligere Bios-reddere.

De er voldsomt frustrerede, fordi Region Syddanmark ikke har fået afsluttet de næsten 500 sager, som alle handler om manglende løn, som redderne har til gode, efter Bios gik konkurs.

Redderne nu har ventet på en afklaring i flere måneder, og det er ikke godt nok, mener brancheformand for Transportgruppen hos 3F i Aabenraa Jørgen Christensen.

- De lytter til os, men handler ikke på det, vi siger. Det er måske nok groft at sige, at vi bliver pisset op og ned ad ryggen, men ikke desto mindre føler vi, at vores beregninger ikke bliver taget seriøst, når Region Syddanmark slet ikke kigger på de ting, vi sender ind til dem, siger han.

Det tager tid at gå forskellige krav igennem

Reddernes vrede kommer, fordi Region Syddanmark lovede at betale den løn, som redderne havde til gode, da regionen overtog ambulancedriften fra Bios, der gik konkurs sidste sommer.

Ambulance Syds fællestillidsmand, Fritz Kjær, mærker dagligt den store utilfredshed fra kollegaerne. Han har et ønske til Region Syddanmark.

- Det her fylder simpelthen for meget. Det skal løses hurtigt, så det ikke bliver et hængeparti, vi har liggende, siger han.

Regionsrådsformand Stefanie Lose (V) siger, at de knap 500 lønkrav har været meget forskellige, og derfor har det taget tid at gå dem igennem.

Derfor har regionen blandt andet måttet søge ekstra juridisk rådgivning hos Kammeradvokaten for at få klarlagt, hvordan regionen skal og må forholde sig til redderens krav.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Og det tager tid. Men det er redderne nødt til at have forståelse for, siger regionsrådsformanden.

Stephanie Lose tilføjer, at regionen nu er klar til at optage sagsbehandlingen af de næste 500 lønkrav, og man har derfor hyret ekstra hjælp udefra til at behandle sagerne.