Da Boldklubben Marienlyst fra fodboldens 2. division for nylig trak Brøndby som modstander i pokalturneringen, blev glæde hurtigt vendt til frustration.
Ottendedelsfinalen skulle spilles på den fynske hjemmebane på Windelsvej i Odense.
Men det lille stadion, der maksimalt kan rumme 2.000 tilskuere, er slet ikke gearet til at huse en modstander fra den danske superliga.
Derfor har man besluttet at flytte kampen til Nature Energy Park i Odense, hvor OB spiller deres hjemmekampe. Det ærgrer Simon Stasiak, der er sportslig koordinator i Marienlyst.
- Det er ærgerligt, at vi som en lille klub ikke har muligheden for at løfte sådan et arrangement. Der går lidt af charmen, når vi er nødt til at rykke kampen. Men det var den eneste mulighed i forhold til de restriktioner og krav, der er, forklarer han.
Kampen mister charmen
Når én af sværvægterne i dansk fodbold rykker ud, er der mange ting, der skal være styr på for en lille klub som Marienlyst.
For det første skal sikkerheden være på plads. Det indebærer blandt andet opsætning af hegn, så tilskuerne kan være adskilt under kampen.
Da kampen skal tv-transmitteres, er der også ekstra krav til lyset på banen.
Noget, der vil koste mellem 120.000-250.000 kroner for den ene kamp. Her savner Simon Stasiak, at det ikke er den lille klub, der kommer til at stå alene med dén regning.
- Jeg synes, det er under al kritik, at vi som lille klub skal ofre så meget, for at det kan lade sige gøre. Det er vildt, at man ikke kan få mere hjælp fra DBU, tv eller hvor pengene nu skal komme fra, til at håndtere de her ting. Man vil gerne have, at alle kampene skal spilles på hjemmebanerne, men alligevel vil de ikke hjælpe med det, der skal til, siger han.
- Vi får tudet ørene fulde med, at vi skal bevare charmen i pokalturneringen, men når de her kampe så opstår en to-tre gange om året, synes jeg ikke, det kan passe, at vi skal flytte kampen. Man bevarer kun charmen ved, at de her kampe bliver spillet på de respektive klubbers hjemmebaner.
Derfor foreslår Simon Stasiak, at der ligger en manual, som de små klubber kan bruge, når de får fornemt besøg.
Blandt andet fordi, det tager lang tid at sætte sig ind i de forskellige krav og regler, samtidig med, at der ofte er kort tid fra lodtrækning til kampstart.
Manual er ikke vejen frem
Hos Divisionsforeningen er direktør Claus Thomsen forstående overfor frustrationen fra Marienlyst. Man må bare ikke gå på kompromis med sikkerheden, mener han.
- Jeg kan godt forstå, at Marienlyst synes, det er ærgerligt ikke at kunne spille på eget stadion. Men først og fremmest skal kampene kunne afvikles forsvarligt, og kan man ikke det, er man nødt til at finde et andet sted at spille, siger han.
For at gøre det så let som muligt for de små klubber, stiller Divisionsforeningen råd, vejledning og stadioninspektion til rådighed. Derudover kan der ydes et tilskud på 65.000 kroner til at få installeret tv-venligt lys på banen.
Alt sammen for at sikre, at man kan afvikle kampen forsvarligt på det pågældende stadion.
Men Claus Thomsen mener ikke, at en manual er vejen frem.
- Det optimale er næppe en manual, men derimod individuel rådgivning. Det er en god idé, men forholdende er så specifikke fra sted til sted, at den vil være svær at operere efter, forklarer han.
DR ville gerne have haft en kommentar fra Nordic Entertainment Group, der igennem TV3 Sport-kanalerne har rettighederne til kampen. Men det er ikke lykkedes at komme i kontakt med sportschef Kim Mikkelsen.
Kampen spilles på Nature Energy Park torsdag 22. november, og Simon Stasiak forventer, at der kommer mellem 2000 og 3000 tilskuere.