Oprydningsarbejdet efter den omstridte fynske psykiater er nu gået i gang.
Den fynske psykiater har i en årrække været i Sundhedsstyrelsens søgelys for at have overmedicineret og fejldiagnosticeret patienter.
Psykiateren blev i weekenden suspenderet af Sundhedstyrelsen på baggrund af DR Nyheders afsløringer.
I dag skal Region Syddanmark og embedslægen så beslutte, hvordan man vil hjælpe de patienter, der kan stå med fejldiagnoser og fejlmedicinering.
I første omgang har Regionen ikke selv kontaktet psykiaterens tidligere patienter og det er yderst kritisabelt, mener en af dem, 47-årige Henrik Sahlertz fra Odense.
- Jeg er fuldstændig på bar bund og har ikke vidst, hvor jeg skulle gå hen. Jeg får jo vigtig medicin, så jeg burde jo have fået en vejledning, siger han.
Så det på Tekst-TV
Henrik Sahlertz er tidligere sælger og kom til den omstridte psykiater i 2010 efter en bilulykke. Han havde stærke smerter i ryggen og fik efterfølgende psykiske problemer.
I dag tager han antiddepressiver og ADHD-medicin, ordineret af den suspenderede psykiater.
Den odenseanske patient blev bekendt med, at han kunne være fejlbehandlet, da han lørdag tjekkede Tekst-TV. Her fandt han ud af, at hans hidtidige psykiater var mistænkt for at have stillet en række forkerte diagnoser til hundredvis af patienter.
- Jeg vil have ønsket, at Region Syddanmark havde sendt et brev eller sådan noget. Det ville have sparet mig for en masse bekymringer, siger han.
SIND: Kontakt patienterne hurtigst muligt
Region Syddanmark har løbende haft kontakt til embedslægen for at få afklaret, om der skulle gøres noget her og nu og onsdag formiddag tager de stilling til, om psykiaterens patienter skal kontaktes.
- Indtil videre kan patienter, der er utrygge henvende sig til deres egen læge, eller vi kan hjælpe dem i kontakt med en patientvejleder, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Per Busk.
Knud Kristensen formand for Landsforeningen SIND, mener det er en rigtigtig god idé, hurtigst muligt at kontakte de berørte patienter og tilbyde dem en second opinion.
- Erfaringen fra de to tidligere sager med psykiatriske patienter, som er blevet fejlbehandlet viser, at patienterne ofte er meget svage og har brug for at få et særligt tilbud om en genvurdering af deres sag, siger han.
Det har tidligere fremgået af artiklen, at psykiateren er mistænkt for at have fejlbehandlet hundredvis af patienter. Dette er ikke retvisende. Det samlede antal patienter er foreløbig ukendt.