Det er store flyttedag i dag, hvor regeringen har offentliggjort, hvilke statslige arbejdspladser, der skal flyttes ud af hovedstaden, samt hvor de flytter hen.
På Fyn blev Odense og Middelfart tilgodeset med nye statslige job. Regeringen vælger at samle hele Socialstyrelsen i Odense, og det vækker begejstring på rådhuset i den fynske hovedstad.
- Det er glædeligt. Vi har haft dele af Socialstyrelsen liggende i en årrække, men vi har oplevet den ulempe, der er, ved at en række af hovedfunktioner har ligget i hovedstaden. Derfor hilser jeg det velkommen, at regeringen vil flytte hele Socialstyrelsen til Odense, siger beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K).
Det drejer sig om 286 ekstra arbejdspladser, fordelt på Socialstyrelsen (177), Spillemyndigheden (50), dele af Styrelsen for Forskning og Innovaton (39) samt dele af SKAT (20)
Flere skattejob i Middelfart
Små 50 kilometer længere mod vest smiler Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S). Byen ved bæltet får flere medarbejdere på byens skattecenter, som står for inddrivelse af gæld og udbyttekontrol.
Endnu er det ikke fastlagt, hvor mange stillinger, der er tale om, men borgmesteren har et bud.
- Som jeg kan se det, får vi en 70-80 arbejdspladser. Så jeg glæder mig over, at skattecentret i Middelfart bliver et af landets stærkeste, siger Steen Dahlstrøm.
Han forklarer, at bro-byen allerede har bygninger klar til de nye medarbejdere i Skat. Derudover vil kommunen nu gøre sig til at modtage nye borgere, som skal arbejde på det udvidede skattecenter.
- Med over 300 medarbejdere bliver skattecentret rigtig robust, og så tror jeg, at flere medarbejdere vil flytte til byen. Nu ved de, at der er arbejde i årene frem over, siger den vestfynske borgmester.
Vil holde på ungdommen
Også i Odense håber man, at flere vil bosætte sig i byen. Beskæftigelsesrådmanden håber særligt, at de unge studerende vil slå rod.
- Det vil forhåbentligt få flere, der er færdig med universitet, til at overveje at blive, fordi vi har flere arbejdspladser, som de studerende går efter, mener Steen Møller.
Svendborg Kommune havde håbet på at få Søfartsstyrelsen til byen, men den blev placeret i Korsør. Langelands Kommune havde udset sig Udlændingestyrelsen, men den blev placeret i Næstved.