Der skal flere paramedicinere ud i ambulancerne.
Det er målsætningen hos Region Syddanmark, som i løbet af i år og 2017 vil sætte paramedicinere i 13 ambulancer fordelt over hele regionen.
- De har en rigtig god uddannelse, og det vil være en styrkelse af vores beredskab, hvis paramedicinerne er med. Det er der ingen tvivl om, forklarer Thyge Nielsen (V) formand for Præhospitalsudvalget.
Paramedicinerne har den højeste uddannelse inden for ambulancefaget, og det tager lidt mere end syv år at uddanne sig fra ambulanceassistent til paramediciner.
Reddere hænger ikke på træerne
Derfor kan Region Syddanmarks ambition blive svær at nå lige med det første, mener direktør for Responce, Michael Sørensen.
- Ambulancereddere hænger ikke på træerne, så enten skal vi uddanne nye eller hente fra andre selskaber, siger han.
Responce begynder nu at gennemgå sin redderstab for at klarlægge, om man har paramedicinere nok eller må uddanne nogle flere til de fire ambulancer, som selskabet skal levere i Trekantområdet.
Hos Region Syddanmarks anden ambulanceoperatør, Bios, er man glad for regionens målsætning. Selskabet har nemlig i lang tid haft stor fokus på paramedicineruddannelsen, fortæller direktør Morten Hansen.
- Paramedicinere har yderligere kompetencer og et større medicinarsenal. Det betyder bedre muligheder i forhold til patienterne. Det har vi ønsket fra starten, og derfor er det glædeligt at regionen tager den op nu, siger han.
Som en del af Region Syddanmarks spareplan på 167 millioner kroner, valgte regionsrådspolitikerne at fjerne fire akutbiler i Faaborg, Haderslev, Grindsted og Skærbæk.
De paramedicinere, der før har kørt akutbilerne, vil blive flyttet til ambulancerne.