Klokken ringer ind, så eleverne på Svendborg Gymnasium kan komme i gang med skoledagen. Men i dag er en lidt anderledes en af slagsen - faktisk bliver der slet ingen undervisning.
For i stedet for at finde sin plads i klasselokalet, så er eleverne i fuld gang med at barrikadere døren og spærrer lærerne inde på lærerværelset. Det gør de i protest over regeringens nedskæringer på uddannelsesområdet.
Nedskæringerne vil betyde dårligere tid til feedback og dårligere tid til at skabe relationer til eleverne, siger Dante Egholm, der er elevrådsformand på Svendborg Gymnasium.
Men selv om lærerne bliver lukket inde det meste af dagen, så er de dog stadig positive over for tiltaget, siger han.
- Nedskæringerne har jo også været meget frustrerende for dem, siger han.
Frem til 2020 betyder det nedskæringer for knap 15 milliarder kroner på landsplan, har Uddannelsesalliancen regnet sig frem til. Og det mener elevrådsmedlem Sofia Mora Hartig er alt for meget.
- De snakker om en effektivisering, og det synes jeg bestemt ikke, at det her er. De sparer på fremtiden og på den ungdom, der på længere sigt skal tage sig af hele samfundet. Selvfølgelig kan der godt spares en smule, men det her er alt for meget, siger hun.
Barrikaden kommer til at vare frem til klokken 12, og det gælder både lærerværelse og administration. Lærerne har dog lov til at komme udenfor gennem andre døre, men vil altså ikke have adgang til skolen.
I eftermiddag vil eleverne deltage i en større demonstration i Odense. Også i København, Aarhus og Aalborg er der demonstrationer, som er arrangeret af sammenslutningen Uddannelsesalliancen, der består af 40 foreninger og forbund.
Kernen i de unges frustration er det omstridte omprioriteringsbidrag, der betyder, at uddannelsesinstitutioner bliver beskåret med to procent om året.