Selv om mange drenge drømmer om at blive brandmænd som små, så er det de færreste, der lever drømmen ud, når de bliver voksne.
Det betyder, at der mangler brandmænd flere steder i landet.
- Det er en tendens, vi ser i hele landet, og det er desværre en tendens, vi har set i flere år. Det er særligt i det, vi kalder Udkantsdanmark, at problemet er størst, siger projektleder i Beredskabsforbundet Henrik Stage til DR Fyn.
I 2015 manglede der på landsplan 80 til 100 brandmænd, og ifølge Beredskabsforbundet ligger tallet højest sandsynlig på samme niveau i år. De endelige tal er først klar i løbet af sommeren, forklarer Henrik Stage, som godt tør pege på en årsag.
- Det er særlig deltidsbrandmænd, som kan tage dagsvagter, vi mangler. Det skyldes, at arbejdsgiverne, særligt ude i de mindre byer, ikke er så tilbøjelige til at give deres folk fri, hvis alarmen går, siger Henrik Stage.
Han tror, at den manglende vilje skyldes uvidenhed om, hvordan de lokale beredskaber er bygget op.
Derfor har Beredskabsforbundet forsøgt at hverve blandt andet gennem kampagnen ’Bliv brandmand nu’ og opfordrer arbejdsgivere til at være lydhøre over for medarbejdere, der går med brandmandsdrømme.
På Fyn mangler der 30-40 brandmænd på 18 brandstationer. Her kæmper man også med et andet problem.
- En del brandmænd går på pension. Der kommer et generationsskifte nu, og det skal vi forberede os på, siger Torben Vesterskov Jensen til DR Fyn.
Det tager et år at blive brandmand.