Den Blå Anemone og klassiske franske melodier blev spillet fra kirketårnets top i Svendborg

I anledning af prins Henriks bisættelse var dagens klokkespil fra Vor Frue Kirke i Svendborg nøje udvalgt.

En melodi af Kim Larsen eller "Den Blå Anemone."

Det er sjældent ganske almindeligt klokkespil, som lyder ud over Svendborgs gader fra Vor Frue Kirke, når klokkenist Povl Christian Balslev sidder foran klokkespillet højt oppe i kirketårnet.

Ofte er det specielle melodier tilpasset til lejligheden, og i anledning af prins Henriks bisættelse i dag var dagens melodier også nøje udvalgt.

- Jeg har faktisk gjort mig en hel del tanker. Jeg har googlet mig lidt til, hvad jeg tænker, der kunne være det rigtige i den her slags situation, forklarer Povl Balslev.

I dag har Povl Balslev valgt at spille både "Den Blå Anemone," som han har hørt skulle synges til bisættelsen i København, og også andre viser samt klassiske franske melodier.

- Den der blanding af sorg og glæde, som man ligesom skal have markeret i musikken - den største udfordring er at finde noget musik, som ligesom passer til denne lejlighed, forklarer Povl Christian Balslev.

Han tænker meget over, hvordan musikken kan give byens borgere en oplevelse, og han spiller tit, når der sker noget lokalt, nationalt eller internationalt for at markere begivenheden.

Folk bliver glade

Da Kim Larsen fyldte 70 år spillede klokkenisten Papirsklip, og da Star Wars havde premiere var det tonerne fra Star Wars-universet, som svendborgenserne fik glæde af.

- Det er særligt at sidde heroppe og tænke på, at folk går dernede og lytter. Folk bliver måske overraskede og glade. Forhåbentlig stopper de op og lytter og tænker 'nå hvorfor spiller han det?', siger han.

Her spiller Povl Balslev Papirsklip i anledning af Kim Larsens 70-års fødselsdag. Klip fra DR P4 Fyn

Selv om klangen kan lyde voldsom oppe i kirketårnet, er det ikke voldsomt at høre på for de forbipasserende.

- Jeg plejer at sige, at det er heavy metal, fordi det er tunge klokker, men samtidig så fordeler det sig ud i selve byrummet og bliver en del af byens lyd, forklarer Povl Christian Balslev.