En diskussion mellem en flok uledsagede asyldrenge på Børnecenter Tullebølle på Langeland udviklede sig natten til i dag til en større slåskamp.
En dreng er efterfølgende blevet forflyttet til et andet asylcenter, efter at han slog ud og ramte en fra personalet.
Det fortæller Ulrik Pihl, som er drifts- og logistikchef på Asylcenter Holmegaard, der driver asylcentret for uledsagede børn og unge.
- Et par drenge kom op at diskutere i et rygeskur uden for centret. Vi ved ikke, hvorfor diskussionen startede, men den rykkede efterfølgende ind på et gangareal, hvor flere andre drenge kom til. I alt var 15-20 drenge involveret, men det var ikke alle, der var oppe at slås. Nogle prøvede at stoppe kampen, fortæller Ulrik Pihl.
Politiet blev tilkaldt, men personalet på asylcentret fik hurtigt stoppet slagsmålet.
En af drengene blev dog taget med på politistationen, efter at han havde slået en af medarbejderne på asylcentret. Drengen blev efterfølgende løsladt, men hændelsen er blevet politianmeldt, og drengen er i dag blevet flyttet til et andet asylcenter.
- Vi rykker altid folk et andet sted hen, hvis de slår personalet. Denne beslutning er blevet truffet sammen med Udlændingestyrelsen, og den ansatte har det fint. Vores personale er blevet debriefet, og alle er blevet tilbudt krisehjælp, hvis de har behov for det, siger Ulrik Pihl og understreger, at det ikke er normalt, at der udbryder slåskampe på asylcentret.
- Men det hænder da, at nogle af drengene kommer op at toppes. Der skal vi som personale prøve at forhindre. Men vi kan ikke garantere, at det ikke kommer til at ske igen, siger Ulrik Dahl.
Det er ikke første gang, at Børnecenter Tullebølle er i mediernes søgelys. I august blev fem asyldrenge mellem 14 og 17 år forflyttet fra centret.
Det skete, efter at tre af drengene var blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse på Langelandsfestivalen, mens de to andre var blevet sigtet for voldtægt af en 16-årig pige.
Tidligere medarbejdere kritiserede efterfølgende forholdene på centret, og det fik politikere fra både rød og blå blok til at kræve flere sanktionsmuligheder på asylcentrene.
I alt 32 medarbejdere er ifølge Ritzau ansat til at tage sig af 48 beboere.