Alternativet nærmer sig 8.000 medlemmer

Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen slår rod i dansk politik. Men der er forskel på Christiansborg og at forankre sig lokalt, fortæller professor i kommunalpolitik.

- Der er stor politisk rådvildhed i Danmark. Det smitter af på vores opbakning, mener formand Uffe Elbæk. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Alternativet har vokseværk. Siden årsskiftet er medlemmerne strømmet til, og i dag har partiet 7.948 medlemmer på landsplan.

I partitoppen er Uffe Elbæk glad for den store tilslutning. Han tror både, det er et tilvalg af Alternativet, men også et fravalg af andre partier.

- Lige nu funderer mange danskere over, hvad vi gør ved vores samfund. Den politiske rådvildhed smitter af på opbakningen til vores parti, siger han og tilføjer, at Alternativet har fået medlemmer fra både Venstre, Socialdemokraterne, SF og Konservative.

627 af de nye medlemmer er fynboer. Svendborg har stiftet en lokalforening, Odense er på vej, og tirsdag aften holdt Alternativet infomøde i Faaborg-Midtfyn.

- Vi kører på euforien fra folketingsvalget. Der er stor tilslutning, og der er god respons på de forslag, vi melder ud, siger Karl Magnus Bidstrup, partiformand i Svendborg.

Men der er stor forskel på at slå rod i landspolitik og gentage succesen lokalt. Det fortæller Ulrik Kjær, der er professor i kommunalpolitik på Syddansk Universitet.

- Partier, som har stormet frem på Christiansborg, har svært ved at forankre sig lokalt. Det kan vi se med både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Derfor spiller de lokale kandidater en stor rolle, mener professoren.

- Stemmerne sidder løsere til et kommunalvalg. Det er afgørende, at Alternativet finder gode kandidater, som tiltaler de samme vælgere som ved folketingsvalget, siger han.