Politiet på Bornholm er begyndt at gå med skudsikker vest, når de er ude på øen, og det bliver de ved med, indtil årets folkemøde i Allinge er afviklet.
Samtidig bliver der langt mere politi på øen end normalt. Bemandingen vil ligge på samme niveau som sidste år, hvor en række kontroversielle politikere som nationalisten Geert Wilders fra Holland deltog i Folkemødet.
Det betød, at der blev skruet gevaldigt op for sikkerheden, og det vil der altså også være i år, selv om der lige nu ikke er udsigt til lige så mange kontroversielle gæster.
Politiet er også allerede nu massivt til stede, når færgerne fra både Ystad og Køge lægger til i Rønne Havn, ved flyankomsterne i Bornholms Lufthavn og generelt på øen.
Det kan virke ganske voldsomt, at der allerede nu er så meget politi på gaden, men det er til at leve med. Det mener Ina-Marie Berthelsen fra det ellers meget stille Allinge.
- Med den situation, der er i verden, så er det jo næsten et must, at de er her, siger hun.
Hun har egen zoneterapiklinik i Allinge, og hun bliver nødt til at lukke forretningen under Folkemødet. Det er simpelthen for svært for kunderne at nå frem.
Sidste år ville politiet ikke fortælle, hvor mange betjente der var tilstede under Folkemødet. Betjentene var meget synlige overalt, men blev meget populære for den måde, de optrådte på.
Demokratiets fest på Bornholm
- •
Folkemødet finder sted i Allinge fra den 16.-19. juni.
- •
Der er næsten 3.000 debatter, arrangementer og events.
- •
En stor del af de danske folketingspolitikere og ministre, mange kommunalpolitikere fra hele landet, organisationsfolk, erhvervslivets top og lignende deltager.
- •
Sidste år var der cirka 100.000 gæster på Nordbornholm i løbet af Folkemødets fire dage. I år ventes der mindst lige så mange.