Til årets Folkemøde sætter en række debatter fokus på alt fra ældreboliger over fordomme om grønlændere til efterladte efter selvmord.
Debatterne er arrangeret af en række mindre foreninger, som under de foregående Folkemøder ikke har haft ressourcer til at deltage.
Men i år har Folkemødet stillet et nyt telt til rådighed for små foreninger, hvor de helt gratis kan afholde deres egne debatter.
Civiltinget hedder teltet, og det er et rigtigt godt initiativ, mener Puk Draiby, som er generalsekretær i Foreningen Grønlandske Børn, der for første gang deltager i Folkemødet med en debat, som handler om fordomme om grønlændere.
- Det betyder, at vi nu kan sætte vores egen dagsorden for debatten og invitere dem ind, vi gerne vil have drøftelser med. Vi ville aldrig have mulighed for at have vores eget telt, så vi er helt afhængige af, at der er denne type muligheder for at vi skal komme til orde, siger Puk Draiby.
Debat skal nedbryde tabu
En anden mindre forening, som også har fået en plads i Civiltinget, er Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Formand Lars Iversen sætter stor pris på standen.
Han håber, at foreningens debat om efterladte efter selvmord kan skabe interesse for at starte en lokalafdeling af foreningen op på Bornholm.
Hvis ikke Civiltinget havde været der, havde foreningen ikke haft ressourcer til at deltage i Folkemødet. Så Lars Iversen er taknemmelig for at kunne komme til orde om et overset tabu, siger han.
- Selvom der er kommet større åbenhed omkring emnet, er der stadig mennesker, der går over på den anden side af gaden, når de møder efterladte til folk, der har begået selvmord, fortæller han.
- Det betyder meget, at vi kan komme til orde gennem det her arrangement, siger Lars Iversen.