Bølgerne er gået højt efter Loud vandt udbuddet om en ny dab-kanal, som mange ellers anså for en redningsplanke til Radio 24syv.
I dag blev Radio- og tv-nævnet, der traf beslutningen, udspurgt af Folketingets medieordfører og fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) i Kulturministeriet.
Ifølge Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, var svarene tilfredsstillende:
- Den vidner om, at der er et eklatant politisk makværk bag det her. Det er desværre voldsomt møntet på DF, som begyndte at detailregulere, hvordan man driver medievirksomhed i Danmark, siger hun.
Pernille Vermund mener dog ikke, at det giver grundlag for, at udbuddet skal gå om.
Radio- og tv-nævnets formand, Caroline Heide-Jørgensen, understreger efter mødet, at nævnets medlemmer stadig bakker afgørelsen fuldstændig op.
Hun afviser, at der har været politisk pres på nævnets arbejde og mener, at armslængdeprincippet er blevet fuldstændig overholdt.
Undren over processen
Især udbuddets pointsystem er faldet en af de andre medieordførere for brystet.
- Jeg hæfter mig rigtig meget ved, at pointskalaen først er lavet den 22. oktober af Kammeradvokaten, frem for at være offentliggjort samtidig med udbuddet, sagde Venstres medieordfører, Britt Bager, før mødet.
Som jurist undrede hun sig også over, hvordan Loud har kunnet omgå kravet om at være landsdækkende.
Loud har lagt op til en løsning, hvor 82 procent af Danmark vil kunne finde kanalen på DAB-radio. Resten har adgang via internet eller smartphone.
Demo-arrangør: Ren bananrepublik
Omkring 400 tidligere 24syv-lyttere var troppet op foran Kulturministeriet i dag.
De luftede deres utilfredshed med processen med hvide skilte.
- Det er jo ren bananrepublik, at et objektivt politisk ansvarsfuldt medie bliver slået ihjel af politikerne. Den her gang finder folk sig ikke i det, fortalte Christian Jahnsen, der er initiativtager.
Før dab-udbuddet havde Radio24syv mistet sin fm-kanal til Radio4, der begyndte at sende 1. november.
Opdateret med udtalelser fra Radio- og tv-nævnets formand.