Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, besøgte mandag formiddag dronningen, men var særdeles hurtigt inde og ude - uden at sige et ord.
Besøget på Amalienborg var da også kun af formel karakter. Løkke orienterede dronningen om, at hans første forsøg med at danne en borgerlig flertalsregering mislykkedes.
Nu skal der så være en ny dronningerunde, hvor to repræsentanter for hvert parti efter tur tager til dronningen for at give råd om, hvem de mener, der skal lede forhandlingerne om en ny regering, eller hvem de mener skal være ny statsminister.
Dronningerunden går i gang klokken 11 med det største parti, Socialdemokraterne.
Ved den nye dronningerunde ventes det, at Løkke igen vil blive udpeget som kongelig undersøger og forsat lede forhandlingerne om en ny regering.
Svære forhandlinger mellem V og DF
Lars Løkke Rasmussen havde efter første dronningerunde fået mandat til at undersøge mulighederne for at danne en blå flertalsregering bestående af Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Det tvang Liberal Alliance ham til - men altså forgæves.
Nu er forventningen, at Løkke vil få mandat til at danne en borgerlig mindretalsregering. For at den skal være stabil, er opfattelsen at Dansk Folkeparti gerne skal med.
Men uenighederne mellem Venstre og DF er ganske store. De største knaster mellem de to partier vil være, hvor mange penge der skal bruges på den offentlige sektor, hvor stram udlændingepolitikken skal være, og hvordan Dansk Folkepartis EU-skeptiske linje skal håndteres.
1988: Fire dronningerunder
Det er set før, at man skulle igennem flere dronningerunder, før det var muligt at pege på en statsminister.
Efter valget i 1988 måtte der hele fire dronningerunder til, før en regering kunne dannes.
I første runde var Folketingets formand, Svend Jakobsen, forhandlingsleder. Han blev efterfulgt af de radikales leder, Niels Helveg Petersen.
Dernæst blev de konservatives leder, Poul Schlüter, forhandlingsleder. Til sidst kunne dronningen - efter en fjerde dronningerunde - bede Poul Schlüter om at danne regering.