Den konservative leder Søren Pape Poulsen ynder at bruge et gammelt citat fra den afdøde engelske premierminister, konservative Margaret Thatcher: Problemet med socialisme er, at man før eller siden løber tør for andre menneskers penge.
Efterhånden som tiden går, er det fristende med en moderne version:
Problemet med det danske Konservative Folkeparti er, at man måske er ved at løbe tør for nye forsøg på at vende en nedadgående spiral.
På niveau med Elbæk
Eller sagt på en anden måde: Det er markant dårlige tider for det gamle statsministerparti, der ligger og roder i den tunge ende af meningsmålingerne. Side om side med den absolutte modsætning: Alternativet - nyt, uden et færdigt partiprogram og en gennemetableret partiorganisation.
Alt dette, og en lang historisk ballast, har de konservative. Lige meget hjælper det. Lige nu peger pilen mod et ringe valg. Og dermed følgende status på valgnatten: Endnu et tiltag for at vende skuden er mislykkedes.
Forsøgene har ellers været mange. Både på personfronten - læs formandskontoret. Og på indholdssiden - læs de mange skiftende strategier og udspil, skiftende partiformænd har lanceret.
De gode tider med Bendtsen
Vi kan jo udnævne tiden med Bendt Bendtesen til år nul - derfra, hvor fremgangen skulle tage fart. Derfra haltede partiet sig videre over Espersen og Barfoed for senest at lande hos Søren Pape Poulsen.
Da den populære Viborg-borgmester blev hentet ind, håbede partiets stærke mand Brian Mikkelsen at Pape kunne vende udviklingen. Det er ikke lykkedes.
Svær start for Pape
To forhold har præget Pape Poulsens forsøg på at skabe fremgang: Han har ikke haft sæde i Folketinget. Og partiet har besluttet at han skal have en klart defineret, men også ganske smal, platform at operere på.
Dét er på mange møder en nødvendig strategi, når partiet er lille og formanden ny. Og der er megen billig bagklogskab i nu bagefter at kritisere de konservative og Pape sønder og sammen. Tilbage står bare at satsningen på indbrud, lektiecafeer, skat og planlov ikke gav pote.
Den efterfølgende stop-kampagne skabte stor opsigt, men vendte heller ikke billedet, hvis man læser målingerne.
Et hæderligt valg vil være en sejr
Tilbage er nu håbet om et hæderligt valg, trods alt. De konservative varmer sig ved valget til Europa Parlamentet i 2014, hvor dommedagsprofetierne blev gjort til skamme og Bendt Bendtsen fik yderligere fem år i EU. Partiet har erfaring med valgkampe, partiapparat og resourcer til at slås til det sidste.
Det er nok endnu ikke helt umuligt, det med et hæderligt valg. Men kravene til Søren Pape Poulsen er enorme.
Han skal stå stærkt i kampen om opmærksomheden i valgkampen - det gør han foreløbig med klassiske slagvarer som kravet om en ekstra penge til forsvaret.
Skal sejre i tv
Men Søren Pape Poulsen skal også brænde igennem i det svære tv-medie, ikke mindst i partilederrunderne mod valgkampens afslutning. I et selskab, hvor tre andre blå partiledere tilbyder vælgerne mange af de samme politiske varer.
Det er en hundesvær opgave, de konservative har sat deres nye partiformand. Han kæmper med sit eget politiske liv som indsats. Den 18. juni ved vi hvor mange - eller få - Pape-konservative der er i Danmark, sommeren 2015.
I aften er Søren Pape Poulsen gæst I Mød Partierne med Kåre Quist på DR1. Her vil han blandt andet blive adspurgt om Konservatives forsvarspolitik og skattepolitik. Vi vil gerne have dit spørgsmål med til Søren Pape. Lav derfor en video med dit spørgsmål og send den til drdinstemme@dr.dk, eller læg den på DR Nyheders facebookside. Se, hvordan du deltager i videoen herunder.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:556b5c27a11f9f10b8124a8f