Med under 12 timer til åbne valgsteder giver 1432 adspurgte vælgerne en idé om, hvilke partier der får plads i Europa-Parlamentet i Bruxelles.
I målingen, som er foretaget af Epinion for DR Nyheder, går Venstre tilbage.
20,6 procent af vælgerne siger, at de vil stemme på Venstre i morgen. For fire dagen siden var tallet 22,4 procent og den 7. maj havde partiet opbakning til europaparlamentsvalget fra 24,2 procent af vælgerne.
Dermed er Venstre gået tilbage med 3,6 procentpoint, siden partiformand Lars Løkke Rasmussens bilagssag begyndte i Ekstra Bladet.
Her er det kommet frem, at Venstre har købt tøj til Løkke for 152.000 kroner og betalt flybilletter til hans familie. Selv siger Lars Løkke Rasmussen, at han har betalt den skat, han skal.
Redaktør: SF vil være tilfredse med et mandat
Mens Venstre dykker, fortsætter SF deres fremgang. Nu siger 9,2 procent af vælgerne, at de vil sætte deres kryds ved SF med Margrete Auken i spidsen.
Den 7. maj havde partiet opbakning fra 6,2 procent og den 20.maj fra 7,4 procent af vælgerne.
Tallet skal selvfølgelig ses i den sammenhæng, at partiet er gået markant tilbage siden europaparlamentsvalget i 2009, hvor SF sikrede sig hele 15,9 procent af stemmerne og to mandater.
- SF vil være tilfredse, hvis de får et mandat med den nedtur, de har været igennem, siger Uffe Tang, DRs politiske redaktør.
Han henviser til, at SF på landsplan er gået markant tilbage siden valget i september 2011, og ikke mindst da partiet trådte ud af regeringen og tidligere partiformand Annette Vilhelmsen forlod formandsposten.
DF står til tre pladser
Det er stadig Dansk Folkeparti, der står til at blive Danmarks største parti ved europaparlamentsvalget.
Her kan spidskandidat Morten Messerschmidt glæde sig over udsigten til tre mandater, også selv om DF har stået stærkere i løbet af valgkampen.
24, 6 procent af vælgerne siger nu, at de vil stemme på Dansk Folkeparti i morgen. Den 7. maj var DF-opbakningen på 26 procent.
Som det andet største parti ligger nu Socialdemokraterne, der har snuppet den plads fra Venstre. De seneste uger har Socialdemokraterne, med Jeppe Kofod som spidskandidat, ligger ret stabilt på mellem 21 og 22 procents vælgeropbakning. Lige nu vil 21,4 procent af vælgerne sætte kryds ved Socialdemokraterne.
Alle vil være vindere
For De Radikale og spidskandidat Morten Helveg Petersen har valgkampen været lidt af en gyser, for partiet har i Epinions målinger i maj ligget under 7 procent.
Men med under et døgn til valget er De Radikale kravlet op på 7,2 procent, mens Folkebevægelsen mod EU ligger til 7,6 procent.
Hvis målingen holder stik, så vil alle partier være nogenlunde tilfredse, siger DRs politiske redaktør Uffe Tang.
- Alle partier vil faktisk gå ud som vindere. For så vil det lykkes for Folkebevægelsen mod EU at få et mandat, det vil lykkes for De Radikale, det vil lykkes for SF og både Socialdemokraterne og Venstre vil få tre mandater, siger Uffe Tang.
Det Konservative Folkeparti ligger lige nu til 6,5 procent af stemmerne, mens Liberal Alliance får opbakning fra 3 procent af vælgerne.
Valgforbund kan hjælpe partier til mandat
Ved et europaparlamentsvalg kan et parti på egen hånd være sikre på et mandat, hvis de får mere end 7,14 procent af stemmerne.
Hvis to eller flere partier indgår i et såkaldt valgforbund sikrer man, at overskydende stemmer går til valgforbundet og ikke reelt set går tabt.
Hvis eksempelvis SF får stemmer nok til en plads i parlamentet, men ikke stemmer nok til to pladser, går de overskydende stemmer så til deres valgforbund, som Socialdemokraterne og De Radikale er med i.
Venstre og De Konservative er i valgforbund sammen, mens både Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Folkebevægelsen mod EU er alene og altså ikke i noget valgforbund.
Målingen er foretaget fra den 23.maj til den 24.maj. Der er en usikkerhed på 2,6 procentpoint.