Mens de fleste meningsmålinger er dårligt nyt for regeringspartierne, og dermed mindsker statsminister Helle Thorning-Schmidts chance for at genvinde magten ved næste valg, så er der faktisk en sjældent god nyhed til statsministeren fra vælgerne.
For første gang nogensinde er der nemlig flere vælgere, der mener statsministeren gør det godt, end vælgere der mener, hun gør det dårligt.
Det viser en ny måling, som Epinion har lavet for DR Nyheder.
Her svarer 46,3 procent af vælgerne, at Helle Thorning klarer det enten 'godt' eller 'meget godt' som statsminister, mens 45 procent mener det modsatte. 8,7 procent ved enten ikke eller vil ikke svare på spørgsmålet.
Selvom forskellen er minimal, så er det første gang siden Helle Thorning for knap tre år siden tiltrådte som socialdemokratisk statsminister, at der er et flertal af vælgerne, der mener, hun gør det godt på posten.
Vælgerne vil ikke have Thornings politik
Tommelfingeren opad fra vælgerne glæder naturligvis i statsministerens eget parti, Socialdemokraterne.
- Hun har stået i spidsen for en regering, der nogle gange har måttet taget svære beslutninger. Og det har hun gjort uden at ryste i bukserne. Jeg synes, det er velfortjent, siger politisk ordfører for Socialdemokraterne, Maja Panduro.
Men selvom vælgerne blåstempler Helle Thorning-Schmidts indsats i Statsministeriet, så fravælger de fortsat hendes parti.
Blot 20,7 pct. af vælgerne ville sætte kryds ved Socialdemokraterne, hvis der var valg i dag mod 24,8 pct. ved folketingsvalget i 2011.
Forskellen mellem partierne i venstre og højre side af folketingssalen er da også til at tage og føle på for Thorning.
En meningsmåling gav i fredags partierne bag Lars Løkke Rasmussen (V) 97 mandater, mens Thorning kun har opbakning fra 78 mandater.
Ingen amerikanisering af dansk politik
Forklaringen skal findes i, at dansk politik ikke på samme måde som i USA er ramt af en personfiksering, forklarer valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.
- Den grundlæggende forklaring er formentlig, at vælgerne lægger mere vægt på politikken end på personerne, siger han til DR Nyheder.
Den udlægning bakkes op af en landets mest erfarne valgforskere, Jørgen Goul Andersen, der er professor i statskundskab på Aarhus Universitet.
- I Danmark har vi ikke tradition for, at personer betyder så forfærdelig meget.
Løftebrudsdiskussionen plager regeringen
Og regeringens politik er fortsat ikke i høj kurs hos vælgerne, hvor et flertal fortsat peger på Lars Løkke Rasmussen og de borgerlige partier.
Regeringen har ikke ført den politik, som vælgerne har forventet, vurderer Rune Stubager.
- Det er simpelthen opfattelsen af, at man ikke har fået den politik, man i virkeligheden troede, man stemte på. Det tror jeg har sat sig hos mange vælgere.
Men Thornings rekordhøje popularitet kan dog godt bruges til at vende udviklingen, hvis regeringen begynder at føre den politik, som vælgerne forventer.
- Hvis regeringen får lagt nogle politiske forslag frem i de kommende måneder, som måske også peger på, at man tager utilfredsheden i egne vælgerkredse alvorligt, så kan det være noget, der kan bruges til at skubbe i den rigtige retning, siger Stubager.
905 vælgere har besvaret spørgsmålet i målingen, der er gennemført i perioden 8. august til 13. august 2014.