Lige nu fremlægger regeringens Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser - eller bare Kvalitetsudvalget - første del af tre rapporter, der skal se på 'anbefalinger til forbedring af de videregående uddannelsers kvalitet, relevans og sammenhæng i Danmark', som der står på udvalgets egen hjemmeside.
Her forventes udvalget blandt andet at komme med anbefalinger af, at der indføres en slags kvotesystem for, hvor mange der skal uddannes til bestemte job - og om det i fremtiden skal styres fra centralt hold i stedet for på det enkelte universitet.
Samtidig foreslår udvalget, at det frie optag på kandidatdelen af universiteterne afskaffes.
Studerendes råd: Vi er ikke blevet hørt
Men allerede inden Kvalitetsudvalget er kommet med sine anbefalinger, bliver de mødt af protester fra landets universitetsstuderende.
- Vi er slet ikke blevet spurgt, om vi ville være med i udvalget. Det er en lille lukket ekspertgruppe, der kun består af økonomer og folk med virksomhedsbaggrund, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard.
Han frygter, at udvalget blot ser på, hvordan man kan spare penge på universiteterne og ensrette studiegrenene i stedet for at se på, hvordan man i virkeligheden forbedrer studiet for den enkelte.
- Kvalitet handler om, hvor god en uddannelse du får. Er din underviser god nok, og har du feedback på opgaver eller bare en karakter? Det synes vi helt mangler fra debatten lige nu, siger Jakob Ruggaard.
Studerende har 44 råd til regeringen
Som protest mod udvalget har de lavet en happening udenfor Christiansborg, hvor de vil gøre opmærksom på, at kvalitet og nedskæring af studiepladser ikke er det samme.
- Vi har selv fremlagt 44 konkrete anbefalinger til, hvad man kunne gøre for at gøre studierne bedre. Og vi håber da, at regeringen vil vælge at høre på dem lige så meget som udvalgets tanker, siger Jakob Ruggaard.
Universitetsledelser med på at skære i optag
Foreningen af Danske Universiteter har allerede meldt sig klar til at ændre sit optag, så flere studerende kommer ind på de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger.
Dermed peger meget på, at mindst en af de forventede anbefalinger fra Kvalitetsudvalget bliver til noget.