Rettelse: Vi skrev tidligere i denne artikel, at det var kæresten, som overtalte Stine Rothe Mølgaard til at optage, at de havde sex. Og at betingelsen var, at det blev imellem de to. Det viser sig nu, at der var en tredje person til stede under optagelsen, og det er derfor uklart, hvem der delte sexvideoen. Kæresten afviser, at det er ham, der har videresendt optagelsen. Vi har derfor rettet i andet afsnit i artiklen.
- Er det ikke dig fra videoen?, var et spørgsmål, som dengang 16-årige Stine Rothe Mølgaard fik utallige gange, da hun startede på gymnasiet i 2005.
Måneder forinden havde hende og kæresten optaget en sexvideo. En tredje person stod bag kameraet, og aftalen mellem de tre var, at videoen ikke skulle deles med nogen. Det blev den alligevel, men det er uklart, hvem der lækkede optagelsen.
- Det var en vanvidsstart på 1. g. Alle vidste det. Til gymnasiefesterne drak drengene sig fulde nok til, at de turde gå hen og spørge om videoen. De sagde: Nu har jeg jo set, at du godt gider have sex, så skal vi to ikke gå ned på toilettet, fortæller Stine Rothe Mølgaard, der i dag er 26 år og uddannet præst.
Svedige håndflader
Videoen havnede også på gymnasiets intranet, og to veninder hjalp Stine Rothe Mølgaard med at slette den fra skolens computere.
- Når folk spurgte til videoen, fik jeg svedige håndflader og forsøgte at komme op med et hurtigt svar. Det gjaldt om at komme lidt for sent, så jeg ikke mødte nogen foran indgangen, siger Stine Rothe Mølgaard, der måtte høre for videoen, lang tid efter at hun var blevet student.
- Det sker stadigvæk en gang i mellem. For et par år siden var jeg til middag med nogle venner og venners venner. En af dem stirrer på mig gennem lokalet og spørger så vores fælles ven: Er det ikke hende, der har været med i den der film?
Som at blive bestjålet
Efter en stribe af sager med sexkrænkelser på nettet foreslår Socialdemokraterne nu, at straframmen for at dele sex-videoer og billeder imod andres vilje sættes op fra et halvt til tre år. Regeringen og Dansk Folkeparti vil gerne være med til at se på sagen.
Stine Rothe Mølgaard mener dog, det er vigtigt at skelne mellem drengestreger og bevidst ondsindede motiver, når det gælder deling af krænkende materiale.
- Havde du spurgt mig dengang, havde jeg sagt dødsstraf. Nu synes jeg ikke, at der er nogen, der fortjener tre års fængsel for det, jeg blev udsat for. Men jeg kan også se, at der er kommet flere sager, der er meget ondsindede, siden da - og det skal have en konsekvens. Det er jo ligesom at blive bestjålet. Du bliver frataget retten til at råde over din egen krop, siger hun.