Et år efter regeringen fremlagde sin plan for at placere 3900 statslige arbejdspladser rundt omkring i Danmark, er 1126 stillinger rykket ud af hovedstaden.
Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.
14 procent af stillingerne er besat af medarbejdere, som er flyttet med, eller som i dag pendler til og fra arbejde. Det betyder derfor, at flere end otte ud af ti job er besat af nye medarbejdere.
Det er ifølge erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen generelt lykkes at tiltrække kompetente medarbejdere til de nye job.
Alligevel erkender ministeren, at det nogle steder har haft betydning, at medarbejdere fra København ikke er flyttet med.
Det har bevirket, at der nu er længere sagsbehandlingstider i blandt andet Natur- og Miljøklagenævnet, der fra nytår skal flytte til det nyetablerede Nævnenes Hus i Viborg.
- Vi skal betjene borgere og virksomheder bedst muligt, selv om der i en periode naturligt kan være en mindre produktionsnedgang som følge af udflytningen, siger ministeren i pressemeddelelsen.
Troels Lund Poulsen pointerer, at både tidsplanen og budgettet for udflytningen holder. Regeringen havde skønnet, at prisen for udflytningen ville blive op mod en milliard kroner.
I dag er det skøn på 887 millioner kroner.
Regeringen havde oprindeligt afsat 400 millioner kroner på finansloven for 2016 til udflytningen, men da den samlede regning bliver langt højere, skal der findes flere penge i de kommende år.
/ritzau/