Skattesagen: Arnfeldt kræver sigtelse droppet

På fredag er der retsmøde om sigtelsen mod tidligere spindoktor Peter Arnfeldt.

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt har i snart to år været sigtet af politiet i skattesagen. (© Scanpix)

Midt i sommervarmen er der nyt i en af de seneste års største politiske sager, nemlig sagen om hvem der lækkede Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer til dagbladet BT, skriver Jyllands-Postens netavis.

Den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt vil nemlig have Københavns Byret til at vurdere, om der fortsat er tilstrækkeligt grundlag til at opretholde en sigtelse mod ham. Peter Arnfeldt var spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Fredag eftermiddag er der derfor indkaldt til retsmøde i Københavns Byret, skriver jp.dk.

Ifølge retsplejeloven skal det forhindres, at politiet sigter borgere i unødvendigt lang tid.

Der er ikke en fast grænse, men lovens § 718 siger, at der "inden rimelig tid" efter, at man er blevet sigtet, skal træffes en afgørelse om, hvorvidt der skal rejses tiltale - og dermed indledes en straffesag.

Efter halvandet år kan den sigtede bede retten se på sigtelsen, og det er det, Peter Arnfeldt nu har gjort.

Sigtet i snart to år

Hvis sigtelsen mod Peter Arnfeldt ophæves, så er det meget muligt, at ingen nogensinde bliver dømt for lækagen af Thornings fortrolige skattepapirer, skriver jp.dk.

Det skyldes ifølge avisen to forhold. Dels har Skattesagskommissionens arbejde ikke peget på, hvem politiet skulle sigte, hvis ikke det var Arnfeldt. Dels er forældelsesfristen for sigtelser nu overskredet, medmindre der er tale om et særligt groft tilfælde.

I marts i år havde Peter Arnfeldt været sigtet i halvandet år uden nogen form for afklaring og bad dengang om et retsmøde. Længe skete der ingenting, men nu er der altså midt i ferieperioden indkaldt til et retsmøde.

Politiet ser først beretning til september

I mellemtiden blev Skattesagskommissionen i juni færdig med sin foreløbige beretning. Den må pressen ikke se, men Arnfeldt må gerne udtale sig om den.

- Der står, at det offentlige ikke kan drage Arnfeldt til ansvar for forsøg på lækage eller for lækage, lyder det fra den tidligere spindoktor, der har været frustreret over en situation, hvor han var sigtet, uden at Københavns Politi arbejdede med sagen.

Politiet vil først se den endelige beretning fra kommissionen, der ventes til september.

Anklagemyndigheden i form af advokaturchef Dorit Borgaard er fåmælt om, hvad hun vil sige på retsmødet på fredag, ud over at hun vil plædere for, at man skal vente på den endelige beretning fra kommissionen.

/ritzau/