, 55 år: Kom med i Tvinds lærergruppe i 1972, og har været med i den daglige økonomi-styring. Har desuden deltaget i oprettelsen af Den Rejsende Højskole i Norge.
, 49 år: Var på et tidligere tidspunkt med i Tvinds økonomiske ledelse lige under Amdi Petersen. Tidligere sekretær i Tvinds humanitære fond. Steen Byrner skulle formelt have forladt Tvind i 1993.
, 47 år: Med i den økonomiske ledelse. Valgte sammen med Ruth Sejerøe Olsen at flytte adresse til Storbritannien, da Amdi Petersen gjorde det samme.
, 59 år: Kom tidligt ind i den ledelsesgruppe, der stod for den overordnede drift af Tvind-systemet. Har i de senere år stået som en af de to økonomiansvarlige sammen med Marlene Gunst. Disse to er ifølge iagttagere 2. geled i Tvind under den centrale ledelse, bestående af Amdi Petersen og Kirsten Larsen.
: Med i Tvind fra de tidligste dage. Hun har også været både formand og medlem af bestyrelsen for den humanitære fond.
, 59 år: Amdi Petersens samlever og betegnes som koncerndirektør i Tvind. Sammen har de to underskrevet sig i breve til lærergruppen med de fælles initialer KLAP.
, 62 år: Talsmand for Tvind og ansigt udadtil gennem en lang årrække. Har været med ved Amdi Petersens side fra de tidligste år. Med i bestyrelsen og formand for den Tvinds humanitære fond, der har givet anledning til sagen.
, 67 år: Betragtes som lederen af Tvind.
De otte tiltalte
Syv ud af otte blev frifundet. En person, Steen Byrner, blev straffet med fængsel i et år.
Det springende punkt i retssagen var, om pengene virkelig var gået til almennyttige forhold (forskning og naturbeskyttelse) eller om de var gået til egentlige forretningsmæssige projekter.
Men for anklagerne så det anderledes ud. De mente, at Amdi Petersen og hans syv medtiltalte alle har medvirket til at køre fonden som en kulisse til at lade Tvind slippe billigere i skattebetalinger. Samtidig var de af den overbevisning, at Tvinds lærergruppe fik skattefradrag for indbetalinger til fonden i kraft af fondens almennyttige formålsparagraffer. Men mange af pengene er udbetalt til almindelige Tvind-forretninger, deriblandt en rigmandsbolig i Miami, som Amdi Petersen har benyttet.
Fonden er juridisk set uafhængig af Tvind. Og hverken Amdi Petersen eller hans allernærmeste har på papiret haft noget at sige over den.
Tvind-folkene afviste blankt alle anklagepunkter og beskyldninger i anklagernes bevisførelse.
Det ville anklagerne have dømt Amdi Petersen og talsmanden, Poul Jørgensen, mindst fem års fængsel for. De øvrige mellem fire og to år.
Den 67-årige Amdi Petersen og de syv andre var anklaget for groft skattesvig over for staten og groft underslæb over for Tvinds humanitære fond.
Baggrunden for dommen
Der blev afsagt dom den 31. august. Her blev syv ud af de otte frifundet. Steen Byrner straffes med fængsel i et år. Tvind lever videre. Tvind har omkring 50 sociale opholdssteder for unge i Danmark. "Fælleseje", der ejer Tvindbygningerne, kom i foråret ud med et regnskab, der viste et overskud på 25 millioner kroner.
10. januar løslades Amdi Petersen, da retten finder, at der er risiko for, at han kommer til at sidde varetægtsfængslet for længe i forhold til den straf, han risikerer.
15. september bryder han 23 års tavshed i Danmark, da han afgiver forklaring i retten i Ringkøbing. Han varetægtsfængsles i Danmark.
Amdi-Pedersen blev fredag formiddag den 13. september 2002 lokal tid hentet i Metropolitan Detention Center i Los Angeles af to betjente fra US-Marshalls, som kørte ham ud i lufthavnen. Her mødtes de med fire danske politifolk, der var rejst til USA dagen forinden. Klokken 15 lokal tid, midnat herhjemme, lettede flyet så med Amdi Pedersen og politibetjentene. De mellemlandede i Chicago. Herfra fortsatte de fire danske betjente og Mogens Amdi Pedersen i SAS-fly direkte til København.
Vestre Landsret godkender fængslingskendelse. International arrestordre udstedes. 17. februar anholdes Amdi Petersen i lufthavnen i Los Angeles. Han nægter at lade sig udlevere, men i september indvilger han i at komme til Danmark.
Politimesteren i Holstebro rejser i ubemærkethed sigtelse mod Amdi Petersen og andre Tvindledere. Politi og skattemyndigheder gennemfører den 25. april en razzia mod otte af Tvinds vigtigste adresser. Beslaglægger computere og dokumenter, der bliver grundlaget i sagen mod otte Tvindledere. I december afsiger retten i Ringkøbing i lukket møde fængslingskendelse mod Amdi Petersen.
Tvindafhopper beskriver i tv-dokumentar på TV 2 omfattende skattesvig i Tvinds Humanitære Fond.
Højesteret erklærer Tvindloven, der har fjernet statstilskuddet til skolerne, for grundlovsstridig.
Folketinget vedtager Tvindloven, der fjerner statstilskuddet til Tvinds fri- og efterskoler. Tvind omdanner i de følgende år skolerne til sociale opholdssteder.
Tvind opretter Den Humanitære Fond, hvis formål er direkte skrevet af efter lovteksten.
Folketinget griber ind mod de skattefrie indbetalinger, som medlemmer af Tvinds Lærergruppe foretager til Tvindfonden.
Amdi Petersen går under jorden efter afsløringer af Tvind-planer om en samfundsomvæltning. Fra 1979 til 2002, altså i 23 år, er han tavs.
Det Nødvendige Seminarium åbnes i Tvind ved Ulfborg i Vestjylland.
Amdi Petersen bekendtgør i Højskolebladet grundlæggelsen af Den Rejsende Højskole.
Han nægtes fastansættelse på Krogsgårdsskolen i Næsby nord for Odense på grund af påklædning og holdninger.
Mogens Amdi Petersen bliver født 9. januar i Tønder.
Kronologi