Siden SF for en måned siden trak sig fra regeringen som følge af salget af dele af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, har den ene profil efter den anden forladt partiet. Samtidig er meningsmålingerne raslet ned.
Nu skal SF formelt vælge sin nye formand, den tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr, på partiets ekstraordinære landsmøde i Kolding
Få her et overblik over, hvad der er sket i SF siden den 31. januar, hvor formand Annette Vilhelmsen meddelte, at SF forlod regeringen, og at hun selv trak sig som formand. Vi begynder med den seneste udvikling og skuer bagud:
27. Februar: SF vil halvere genoptjeningsperioden på dagpenge
Genoptjeningsperioden på dagpenge skal halveres fra et helt til et halvt år, og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse skal gøres permanent.
Sådan lyder det fra SFs formand, Pia Olsen Dyhr, forud for SFs ekstraordinære landsmøde i weekenden.
Hun henviser til den nyeste optælling lavet af a-kasserne og AK-Samvirke, som viser, at næsten 34.000 ledige mistede dagpengene i 2013.
- Det kan være svært for de mennesker at få et arbejde i en længere periode, men hvis de tager et vikariat i et halvt år, så har de genoptjent nok til dagpenge igen. Det er de mennesker, vi skal øge sikkerhedsnettet under, siger Pia Olsen Dyhr.
23. Februar: SF fortryder lærerkonflikt sidste forår
Pia Olsen Dyhr er ked af den hårde kurs, som regeringen førte mod lærerne i forbindelse med folkeskolereformen.
- Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, skulle vi være gået i bedre dialog med lærerne. I stedet blev det en krig - mod lærerne. Og det er en rigtig dårlig måde at føre politi på, siger hun.
Koblingen af folkeskolereform og lærekonflikten med lockouten forgiften i den grad forholdet mellem lærerne og de partier, der ellers traditionelt har mange lærerstemmer, blandt andet SF.
- Hvis man vil lave god politik, involverer man dem, der skal føre det ud i livet, siger Pia Olsen Dyhr.
22. Februar: SF fortryder to punkter i kontanthjælpsreform
Forsørgerpligt og nedsat forsørgertillæg til unge forældre på kontanthjælp har ramt for hårdt, erkender Pia Olsen Dyhr nu.
SF fortryder derfor de to punkter i kontanthjælpsreformen, som partiet selv indgik forlig om, mens det stadig var en del af regeringen.
- Vi kan jo se, der er kommet rigtig mange mennesker unødigt i klemme. Nogle har måttet gå fra hus og hjem, og nogle har måttet gå fra hinanden, siger Pia Olsen Dyhr.
Og det kommer til at gå udover børnene, mener partiformanden, der derfor vil bruge i alt 375 millioner årligt på justeringer af reformen.
Pengene kan - ifølge åartiet - findes ved at sikre korrekt udbetaling af sociale ydelser.
13. Februar: Pia Olsen Dyhr bliver ny formand for SF
Pia Olsen Dyhr har knap nok sat sig i formandsstolen for SF, før hun langer ud efter sine tidligere kolleger i regeringen.
På hendes første pressemøde som partiformand kritiserer hun blandt andet den nye skatteminister Morten Østergaard (R):
- SF har ikke været ude af regeringen i meget mere end en uge, før den nye radikale skatteminister foreslog skattelettelser på aktieavancen. Det er altså til fordel for de rigeste her til lands, siger hun.
Også den nyslåede transportminister Magnus Heunicke (S) får et par ord med på vejen:
- Der er også den nye socialdemokratiske transportminister, er lige pludselig foreslår at plastre Danmark til med nye motorveje og privatisere dele af DSB, siger Pia Olsen Dyhr.
12. Februar: Peter Andersen trækker sig som formandskandidat i SF
Den 24-årige SF'er trak sit formandskandidatur, fordi han ikke kunne skaffe 100 stillere inden torsdag klokken 10, som det er krævet for at stille op til formandsposten.
- Det er jeg naturligvis ærgerlig over. Jeg har ikke opnået det, jeg ville, siger Peter Andersen til DR Nyheder.
Han er skuffet over den behandling, hans kandidatur har fået og tror, at det var årsagen til, at det kuldsejlede.
- Der har været en masse fokus på min person, som ikke altid har været lige positivt. Jeg tror på, at der er en røst i partiet, der vil noget andet. Jeg havde håbet på at udfordre Pia Olsen Dyhr og skabe en debat, siger han.
10. februar: Ukendt formandskandidat melder sig
Det så ud til, at Pia Olsen Dyhr var den eneste formandskandidat i det kriseramte SF. Men mandag formiddag meldte en ukendt SF'er fra Vejle, Peter Andersen, ud på Facebook, at han vil forsøge at stille op som formand.
- Jeg vil gerne have en debat op at køre om, hvilken vej vi skal. Den vej kan vi kun tage, hvis der er kamp om formandsposten, siger Peter Andersen fra Vejle.
Han har tidligere siddet i bestyrelsen i SF Vejle og været kontaktperson for SFU Vejle. Selv om han stiller op, regner han ikke med at blive valgt.
- Jeg tror ikke, at jeg vinder. Men jeg vil gerne have, at vi skal diskutere fremtiden for SF.
Hvis Peter Andersen overhovedet skal ende med at kæmpe om formandsposten, kræver det dog mindst 100, der officielt bakker op om Peter Andersens formandskandidatur inden torsdag i denne uge.
8. februar: Ny ballade i SF - uenighed om millionærskat
Selv om SF forsøger at fremstå som et samlet parti, tyder noget stadig på, at der er uenigheder intern i partiet.
Det så man blandt andet lørdag, da Karsten Hønge genoplivede kravet om en millionærskat. Forslaget fik en kold skulder af partiets gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge.
- Vi har jo indgået en skattereform, som vi har bundet os til frem til 2020. Den står vi ved. Så den diskussion er parkeret. Det kan godt være, at Karsten Hønge har lyst til at rejse den. Det må han gerne, men vi er altså nogen, der står ved de beslutninger, der er taget, sagde hun.
Det stod dog i kontrast til formandskandidaten Pia Olsen Dyhrs melding sidste søndag i Deadline:
Lad os tage spørgsmålet om millionærskat først. Det var I meget klart for, da I gik til valg. Det er et meget klart fordelingspolitisk standpunkt. Synes du, at I skal gå ind for det igen, nu hvor I forlader regeringen?
- Ja, svarede Pia Olsen Dyhr.
I skal tilbage til at gå ind for millionærskatten?
- Jamen SF har også gået ind for millionærskatten, mens vi sad i regering. Vi kæmpede sådan set for den, sagde Pia Olsen Dyhr.
7. februar: Dårligste meningsmåling nogensinde
I en måling, som Epinion har lavet for DR, får partiet kun opbakning fra 3,8 procent af vælgerne.
Det gør SF til målingens mindste parti i Folketinget med den laveste opbakning, Epinion nogensinde har målt til partiet.
- Det er selvfølgelig en meget alvorlig situation, som SF står i. Vi har haft en tid med enorm tumult her på det sidste. Vi er nede og bide i græsset, men vi skal nok komme igen, sagde partiets gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge.
6. februar: Pia Olsen Dyhr stiller op som formand
Flere i partiet havde tidligere udtalt, at de ønskede den nu tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr som formand i SF. Men torsdag i sidste uge meldte hun det så selv ud.
- Jeg stiller op som formand for SF. Jeg tror, at SF har en berettigelse i dansk politik. Danmark ville være fattigere, hvis SF ikke var her, og vi har brug for at genrejse partiet. Det vil jeg gerne være med til, sagde Pia Olsen Dyhr til Politiken.
Hun stillede også op til formandsvalget i 2005, hvor hun dog tabte til Villy Søvndal.
Hele folketingsgruppen har meddelt, at de støtter Pia Olsen Dyhr som formand.
4. februar: Ole Sohn forlader partiet - som den femte profil
I alt har SF mistet fem markante profiler, efter partiet gik ud af regering. Senest meldte den tidligere top-SF'er Ole Sohn ud, at han skifter til Socialdemokraterne.
Samme dag, som Vilhelmsen meddelte, at SF trådte ud af regering, offentliggjorde den nu tidligere sundhedsminister Astrid Krag, at hun i stedet meldte sig ind i Socialdemokraterne.
Hun var det eneste tilbageværende medlem af SF's såkaldte børnebande, som også talte blandt andre Thor Möger Pedersen, Jesper Petersen og Emilie Turunen, der alle skiftede til Socialdemokraterne.
Dagen efter Astrid Krags exit meldte den tidligere miljøminister, Ida Auken, sig også ud af SF og gik i stedet over til De Radikale.
Mandag den 3. februar meldte den ene af de to næstformænd, Peter Westermann, sig også ud af partiet, og det sammen gjorde den tidligere formand for SF i Aarhus og medlem af landsledelsen, Leon Rix Iversen.
31. januar: Profiler forlader deres poster
Ud over de fem, der har meldt sig ud, har andre profiler trukket sig fra deres poster i stedet for at melde sig ud.
Her er der blandt andre tale om Lejres borgmester Mette Touborg. Dagen efter Vilhelmsens udmelding trak hun sig fra sin næstformandspost.
Men hun var ikke den eneste, der valgte at trække sig fra sin post. Karina Lorentzen trak sig fra sin post som gruppeformand, og Lisbeth Bech Poulsen trak sig som politisk ordfører og finansordfører.