Socialdemokratiet er enige med Regeringen i at stoppe modtagelsen af ca. 500 kvoteflygtninge årligt gennem FN-systemet, en praksis som Danmark har fulgt siden 1989. I ‘Debatten’ på DR2 blev det torsdag aften diskuteret, hvorvidt det er en god idé.
Her blev Tesfaye spurgt, om Danmark svækker FN-systemet ved at forlænge det midlertidige stop for kvoteflygtninge. Svaret:
- Ja, desværre - en lille smule.
Er det et problem?
- Isoleret set, ja, det er det da.
Danmark først
Men selvom det socialdemokratiske folketingsmedlem finder det problematisk at svække FN-systemet, mener han at nationale hensyn vejer tungest. Og det på trods af at mange netop nu efterlyser internationale løsninger i forhold til verdens ca. 60 mio. flygtninge.
- Alle beslutninger har fordele og bagdele, og der er absolut en fordel for Danmark i at nedbringe antallet af nye opholdstilladelser til folk fra ikke-vestlige lande. Det vejer i den ene vægtskål. I den anden vægtskål vejer, at det ikke ligefrem er noget, der styrker en af de vigtigste mekanismer, vi har, nemlig fordelingen af kvoteflygtninge gennem FN-systemet, siger Tesfaye.
Regeringspartiet Venstres Marcus Knuth gav i samme udgave af ‘Debatten’ udtryk for, at forlængelsen af det midlertidige stop for kvoteflygtninge heller ikke har været en let beslutning for Regeringen:
- Det har været et af de sværeste spørgsmål, vi har debatteret i regeringen... Men vi står i en situation, hvor integrationsopgaven i Danmark er uoverskueligt stor, siger han og nævner to-sprogede elever i danske skoler og udsatte boligområder som eksempler.
Han understreger endvidere
- Vi sætter Danmarks ve og vel over FN-systemet.
Se hele udsendelsen af Debatten på DR2, når Clement Kjersgaard spørger: Flere udlændingestramninger på vej?
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:59af211c6187a6098cef8084