Rockere og bandemedlemmer nægtes prøveløsladelse

Jo flere rockere og bandemedlemmer bag tremmer, jo bedre, siger justitsminister Søren Pape Poulsen.

Over halvdelen af fængslede rockere og bandemedlemmer fik i 2016 nej til at blive prøveløsladt. Det viser en opgørelse fra Justitsministeriet, der er sendt til Folketingets Retsudvalg.

I alt fik 87 afslag, mens 71 fik tilladelse til såkaldt ordinær prøveløsladelse, når to tredjedele af straffen er afsonet. Det er første gang i de fem år, opgørelsen omfatter, at et flertal får nej.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er tilfreds med tallene.

- Jo flere rockere og bandemedlemmer, der sidder bag tremmer, jo bedre.

- Jeg er derfor tilfreds med, at flere og flere rockere og bandemedlemmer ikke får normal prøveløsladelse efter to tredjedele af straffen, siger han i en skriftlig kommentar.

Allerede fra 2014 til 2015 er der dog sket en væsentlig stigning i antallet af afslag fra 32,5 procent til 49,7 procent.

Det var desuden i 2014, at en særlig regel for prøveløsladelse af rockere og bandemedlemmer blev indført.

Den medfører, at de ikke kan løslades, hvis politiet vurderer, at de er aktivt indblandet i en voldelig konflikt med en anden gruppe, og hvis der er skydevåben involveret.

Står det til regeringen, skal det være endnu sværere for rockere og bandemedlemmer at blive løsladt på prøve.

- Rocker- og bandemedlemmers rå og hensynsløse kriminalitet udsætter almindelige menneskers liv og helbred for fare og spreder utryghed i befolkningen.

- Derfor vil regeringen styrke indsatsen mod rocker- og bandemedlemmers kriminalitet. Vi vil sætte hårdt mod hårdt, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren fremlægger inden længe et udspil til en ny rocker- og bandepakke. Den vil blandt andet indeholde initiativer, som skal skærpe betingelserne for, at rockere og bandemedlemmer kan opnå prøveløsladelse.

/ritzau/