Regeringstop forsvarer afvisning af Rigsrevision

'Vi vil have arbejdsro', siger ministrene om deres afvisning.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og socialminister Annette Vilhelmsen ved et tidligere pressemøde. (Foto: © Bax Lindhardt/ Scanpix /Scanpix)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), SF's formand og socialminister Annette Vilhelmsen og finansminister Bjarne Corydon forsvarer at regeringstoppen ikke vil svare på Rigsrevisionens spørgsmål om solcellesagen.

Statsministeren har sammen med socialminister Annette Vilhelmsen (SF), indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og finansminister Bjarne Corydon (S) opponeret mod Rigsrevisionens ret til at kigge det det lovforberedende arbejde efter i sømmene.

Helle Thorning-Schmidt mener ikke, at der er noget odiøst i, at hun sammen med den øvrige regeringstop har opponeret imod, at Rigsrevisionen ser forarbejdet til solcelleloven efter i sømmene.

For det er slet ikke Rigsrevisionens, men Folketingets opgave, mener statsministeren:

- I forhold til lovforberedelsen er det jo dybest set Folketingets opgave at kontrollere, om en regering forbereder sine love ordentligt og stille de nødvendige spørgsmål i forhold til lovforberedelsen, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

V: De prøver at få sagen droppet

Venstres Kristian Jensen mener, at regeringen prøver at presse Rigsrevisionen og statsrevisiorerne til at droppe undersøgelsen af solcellesagen.

Men der er ingen skjult agenda, siger finansminister Bjarne Corydon til DR Nyheder:

- Vi rejser et principielt spørgsmål. Vi ønsker ikke at dække over noget som helst - vi ønsker at få orden i tingene i forhold til hvordan vi ønsker at have vores demokrati.

Vil have arbejdsro

Ifølge statsrevisorernes formand, Peder Larsen, er afvisningen helt uden fortilfælde og decideret uden juridisk belæg. Men det afviser Annette Vilhelmsen:

- Sagt i al stilfærdighed vil vi meget gerne have mulighed for at arbejde med lovforslag og få kigget på dem i tilblivelsen, siger hun som den eneste kommentar.

Solcellesagen afslørede flere huller i loven, som gav lukrative tilskud til solceller. Derfor måtte Martin Lidegaard ændre loven (R) i flere omgange.