Danmark sender nu 85 millioner kroner til FN's fødevareprogram WFP.
Pengene skulle have været af sted senere på året, men regeringen har fremrykket bistanden for at afhjælpe sultkatastrofen på Afrikas Horn, skriver Politiken.dk.
Statens nødhjælpspulje sender yderligere to millioner kroner af sted, så Læger Uden Grænser kan hjælp somaliske flygtninge i verdens største flygtningelejr, Dadaab i det nordlige Kenya.
- Vi ser en sultkatastrofe på mindst samme niveau som i Etiopien i 80'erne, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at katastrofen udvikler sig, siger udviklingsminister Søren Pind til Politiken.dk.
- Vi får mange henvendelse fra organisationer i øjeblikket, og derfor har vi valgt at handle hurtigt, siger han.
Hungersnød i kæmpemæssigt område
I den sydlige del af Somalia er 2,2 millioner mennesker nødstedte. Over 750.000 er flygtet over grænserne til Etiopien og Kenya.
Tørken i området er så alvorlig, at hele det sydlige Somalia ventes at blive ramt af hungersnød, efterhånden som krisen i området forværres i 2011.
Og konflikterne i landet har gjort det yderst vanskeligt for nødhjælpsorganisationerne at få adgang til netop det område.
I det sydlige Somalia er det den al-Qaeda-relaterede gruppe al-Shabaab, som har kontrollen.
Hidtil har gruppen nægtet nødhjælpsorganisationer adgang ved at beskylde dem for at være vestlige spioner og kristne korsfarere.
For nylig har de dog tilladt begrænset adgang, men både USA og FN kræver garantier, så hjælpen ikke bliver hindret i at nå frem.
EL: Behov for flere penge
Enhedslisten har stillet forslag om, at regeringen sender 50 millioner kroner i udviklingsbistand til Østafrika.
Og selv om partiet er glade for, at regeringen fremrykker den hjælp, der allerede er afsat, så er der stadig brug for ekstra penge, siger Enhedslistens Frank Aaen.
- Det er fremragende, at regeringen sender penge af sted med det samme med det forbehold, at det er ærgerligt, at det skal tages fra andre projekter. Desværre er det ofte sådan, at når regeringen siger, at den gør en masse, så er det bare gamle penge, der bliver brugt igen. Derfor mener vi stadig, der er behov for at finde 50 millioner kroner nye penge i bistandsmidler, siger han til Politiken.dk.
Men regeringen har allerede givet 96 mio. kroner, før de 85 mio. kroner, er det ikke allerede at gå forrest?
- Vi kan jo se i fjernsynet hver aften, at mennesker dør i store tal, og der er brug for, at verdenssamfundet reagerer meget hurtigere og meget stærkere end i dag, og der bør Danmark gå foran, siger Frank Aaen.
Ifølge Udenrigsministeriet har Danmark givet i alt 170 millioner kroner i nødhjælp til Afrikas Horn.