Otte af de partier, som ikke er en del af regeringen, er gået sammen om en fælles opfordring til regeringen:
Vent med at afskaffe store bededag, til der har været folketingsvalg, lyder det.
Men ét parti står udenfor. Nemlig De Radikale.
- Det er klart, at vi gerne vil være med til at fremtidssikre Danmark. Der er behov for reformer, og der er behov for, at der er flere på vores arbejdsmarked, så vi rent faktisk kan investere i alt det, vi gerne vil, siger Katrine Robsøe, beskæftigelsesordfører for De Radikale.
Modsat de andre otte partier uden for regeringen afviser partiet dermed ikke at afskaffe store bededag, der ifølge Finansministeriet vil indbringe statskassen 3,2 milliarder kroner om året.
-Det vil være rigtig ærgerligt, hvis vi ikke som folketing rent faktisk får sikret, at der er penge i det samlede råderum til at investere i vores fremtid allerede nu. Det vil være enormt ærgerligt at udskyde det helt frem til for eksempel 2027, siger Katrine Robsøe.
Otte partier mener noget andet
Ifølge de otte andre partier udenfor regeringen - Liberal Alliance, SF, Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Danmarksdemokraterne, Enhedslisten og Alternativet - er afskaffelsen af helligdagen så principiel, at danskerne skal have mulighed for at tage stilling til det ved et folketingsvalg.
De otte partier vil stille et ændringsforslag, der vil udskyde afskaffelsen af store bededag til efter et valg, hvis det bliver vedtaget.
De otte partier har dog tilsammen ikke flertal for ændringsforslaget.
Udmeldingen kommer samme dag som regerings lovforslag bliver førstebehandlet i Folketinget.
De Radikale vil ikke svare på om de stemmer for afskaffelsen
Når et lovforslag førstebehandles i folketingssalen er det først og fremmest til debat. Og derfor skal der ikke stemmes om det i dag.
Af netop den grund er det endnu ikke til at vide, hvordan De Radikale kommer til at stemme i spørgsmålet om store bededag.
Og man får heller ikke svar, hvis man spørger Katrine Robsøe.
- Vi er i konstruktiv og positiv dialog med regeringen om, hvordan vi finder hinanden, og det håber jeg på kan lade sig gøre. Det er ingen hemmelighed, at vi er kritiske over den måde, regeringen er gået til det her, men vi ønsker også reformer af vores samfund, svarer hun.
Ønsker I også afskaffelsen af store bededag?
- Vi ønsker reformer i vores land og at sørge for, at vi har penge til at investere i alt det, vi gerne vil. Og det er derfor, vi er i en positiv dialog med regeringen om det samlede reformprogram.
Stemmer I så for?
- Nu er vi jo i dialog med regeringen. Og i dag førstebehandler vi bare. Så må vi jo se, om ikke vi kan finde en måde, hvor vi rent faktisk fremtidssikrer Danmark.