Se & Hør bliver meldt til politiet, efter at BT mandag beskriver, hvordan ugebladet Se & Hør i en årrække har overvåget kendte danskere via kreditkorttransaktioner.
Det er den radikale spidskandidat til europaparlamentsvalget, Morten Helveg Petersen, der melder Se & Hør til politiet på baggrund af en artikel fra 2008, hvor Se & Hør omtaler Morten Helveg Petersens besøg på diverse barer og restauranter i Berlin i selskab med Line Baun Danielsen.
- Hvis det passer, at Se & Hør har tilegnet sig mine og måske også andres kreditkortoplysninger, så er det et blafrende brud på al lovgivning på området, siger Morten Helveg Petersen til DR Nyheder.
BT skriver, at man på baggrund af en ny bog med titlen "Livet, det forbandede" af en tidligere, afskediget Se & Hør-journalist kan dokumentere, at ugebladet i en periode betalte en it-specialist fra det nuværende Nets for at viderebringe kreditkortoplysninger om kendte danskere til Se & Hør.
- BT virker meget skråsikre, og derfor mener jeg, at det er nødvendigt med en politiundersøgelse, siger Morten Helveg Petersen.
Overvejer civilt søgsmål
Han er mandag ved middagstid i gang med at politianmelde Se & Hør og regner med at have indgivet politianmeldelsen senere på dagen.
- Efter Snowden-sagen og forløbet med News of the World i England, hvor journalister ulovligt aflyttede folk, er der grundlag for en undersøgelse, og derfor anmelder jeg nu Se & Hør til politiet, siger Morten Helveg Petersen.
Han opfordrer desuden andre danskere, der kan have været udsat for ulovlig overvågning fra Se & Hør, til at kontakte ham med henblik på et eventuelt gruppesøgsmål mod ugebladet.
Morten Helveg Petersen overvejer desuden at anlægge et privat søgsmål mod Se & Hør.
Chefredaktør: Jeg er ikke i stand til at kommentere
Politikere fra flere partier på Christiansborg ønsker ligeledes en undersøgelse af Se & Hør på baggrund af BT's historier om mulig ulovlig overvågning foretaget af ugebladet.
- Sagen slår hul i vores tillid til, at de personlige oplysninger, vi leverer om os selv til Dankort-udbydere, opbevares fortroligt. Derfor er det vigtigt, at sagen undersøges af Datatilsynet og politiet, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Ritzau.
Venstre og SF vil have justitsminister Karen Hækkerup (S) ind i sagen.
Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar til politianmeldelsen fra Se & Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, men han skriver i en mail til BT om politianmeldelsen følgende:
- Jeg er desværre ikke i stand til at kommentere historier, der er udgivet inden jeg tiltrådte som chefredaktør - det skete den 1.november 2013. I forhold til Morten Helveg kan jeg orientere om, at jeg ikke er bekendt med, at SE og HØR er blevet meldt til politiet ligesom jeg ikke har kendskab til, at vi skulle være blevet sagsøgt.