En mand med en fortid, der ikke sådan lige er til at slippe af med.
Sådan beskrives Ole Sohn måske bedst på en dag, hvor han forlader SF og tilslutter sig Socialdemokraterne.
Ole Sohn har nemlig aldrig formået at ryste historierne om sine aktiviteter som frontfigur i Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) fra 1987 til 1991 af sig.
Så sent som i slutningen af 2012 blev den 59-årige politiker beskyldt for personligt at have modtaget millioner af kroner i kontanter direkte fra Moskva, da han var formand for DKP.
En tidligere sovjetisk topembedsmand stod frem og fortalte om forbindelsen, men Sohn afviste alle anklager og kaldte Jyllands-Postens dækning for "kampagnejournalistik".
Temperament får frit løb
Da SF indgik partnerskab med Socialdemokraterne under overskriften Fair Forandring og kickstartede forløbet, der ledte til, at det rødgrønne parti i september 2011 trådte ind i en regering for første gang, var Ole Sohn en af hovedkræfterne bag projektet. Han blev udnævnt til erhvervs- og vækstminister 3. oktober samme år.
Sammen med eks-formand Villy Søvndal drev han partiet mod højre og fik løbende kritik for topstyring af det diskussionslystne parti.
På Christiansborgs lange gange er Ole Sohn kendt som en hård hund og en strategisk indpisker.
Kilder har tidligere beskrevet over for DR, at hans temperament somme tider får frit løb.
Forløbet omkring SF's udtrædelse af regeringen og partiformand Annette Vilhelmsens afgang fik da også Sohn op i det røde felt.
- SF kan ikke agere som et ansvarligt parti. Det er noget af det mest pinlige og latterlige, jeg har oplevet, lød det fra østjyden, der har været kulturordfører i SF indtil i dag.
Tårer på gangene
I juni 2012 var SF's folketingsgruppe samlet til krisemøde, efter at S-SF-R-regeringen havde indgået en omstridt skatteaftale med Venstre og De Konservative, og her fik man en fornemmelse af Sohns evne til at sætte sig igennem.
Flere folketingsmedlemmer var stærkt fortørnede over, at aftalen gav køb på klassisk SF-politik, og efter gruppemødet kom SF'eren Lisbeth Bech Poulsen ud med tårer i øjnene. Nu ville hun alligevel stemme for skatteaftalen.
Ole Sohns kommentar til det følelsesladede møde var ganske kontant.
- Jeg så ikke deres øjne. Normalt synes jeg, de har smukke øjne, sagde Ole Sohn.
Men de var røde i dag?
- Jamen, vi er også et rødt parti.
Frygtede fyring
Sohn trak sig i oktober 2012 som erhvervs- og vækstminister. Regeringen stod dengang over for en rokade, og DR Nyheders politiske redaktør, Uffe Tang, vurderede, at Sohn havde set skriften på væggen.
Hvis han ikke selv gik, ville han blive fyret.
Sohn fik ellers stor ros for regerings erhvervspolitiske tiltag fra det danske erhvervsliv. Både virksomheder og erhvervsorganisationer var enige om, at Ole Sohns initiativer og lydhørhed var en af regeringens store positive overraskelser.
Afgangen fra det tunge erhvervs- og vækstministerium blev fulgt op af en udmelding fra Sohn om, at han ville stoppe i dansk politik ved næste valg.
Det store spørgsmål er så, om indmeldelsen i Socialdemokraterne kan ændre ved den beslutning.