Mens rødstrømpebevægelsen for alvor begyndte at markere sig til arbejdernes kampdag den 1. maj i 1970, blev et barn i al ubemærkethed bragt til verden i den lille jyske by Karup.
Det nyfødte barn kom til at hedde Morten.
Og godt 30 år senere begyndte selvsamme Morten Bødskov at komme meget tæt på magtens korridorer.
Uofficiel rådgiver for Nyrup
Her var han ansat som studentermedhjælper i Socialdemokratiets formandssekretariat efter fire år på posten som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).
I klippet nedenunder kan du se den unge formand udtale sig om folkepension.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52a71299a11f9d1740bfb354
Og det var da heller ikke en tilfældighed, at man skulle finde ham her, forstås det i et portræt fra 2000 i den hedengangne avis Aktuelt.
Her kunne skribenterne i et portræt fortælle, at Morten Bødskovs titel som studentermedhjælper var af 'officiel' karakter, for "reelt arbejder han som statsministerens rådgiver", konstaterede man med en henvisning til daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
Socialdemokratisk blod
Selv betegner Morten Bødskov sig som 'socialdemokrat af blod', fortæller han videre til Aktuelts journalister.
I et senere interview i 2011 sagde han det selv sådan til DR Nyheder:
- Der er ikke gået en uge siden jeg var 15 år, hvor jeg ikke har lavet et eller andet for Socialdemokratiet.
Siden har politikerkarrieren kun båret mere ansvar med sig. Kun et år efter portrættet i Aktuelt blev sendt i trykken var Morten Bødskov valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne i 2001.
Tilhørte Thorning-fløjen
Og ud over at være en central brik i Helle Thorning-Schmidts regering har Morten Bødskov været en af de centrale aktører internt i partiet. Her var han blandt andet med til at sikre hende formandsposten ved formandsopgøret mod Frank Jensen i 2005.
For Morten Bødskov tilhører det, der populært kaldes 'Thorning-fløjen' i Socialdemokratiet.
Og siden formandsopgøret har det ligget i kortene, at han på et tidspunkt ville komme til at indtage en af ledende rolle i partiet.
Inden ministerposten nåede han at være partiets retsordfører, finansordfører og også næstformand for Socialdemokraternes folketingsgruppe.
Justitsminister med fokus på bander
Men 3. oktober 2011 kom karrierens foreløbige politiske højdepunkt, da Morten Bødskov kunne sætte sig bag bordet i ministerkontoret i Slotsholmsgade i det indre København.
Blandt sine mærkesager har han som justitsminister i Helle Thorning-Schmidts regering ønsket at sætte mere fokus på rocker- og banderelateret kriminalitet.
Som minister kom han for første gang i alvorlig modvind, da han i begyndelsen af februar i år fremsatte et forslag til en ændring af Offentlighedsloven.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52a70ecc6187a20c1460ab5e
Af alskens mediekommentatorer og analytikere blev loven kaldt en mørklægningslov, der skabte mere lukkethed i forvaltninger og ministerier, mente de.
Sorte skyer over slotsholmen
Men stormen blev redet af, og forslaget blev endeligt vedtaget i juni 2013 efter intens dækning i de danske medier.
Det allerstørste uvejr har dog samlet sig over ministerkontoret de seneste uger.
I sit svar til retsudvalgets spørgsmål har han ikke lagt skjul på, at han har misinformeret Folketingets retsudvalg om årsagen til, at en planlagt studietur til fristaden Christiania blev aflyst.
Og efter samrådet denne decembertirsdag står det nu klart, at det seneste stormvejr over sluseholmen blev det sidste for Morten Bødskov som justitsminister.