Dansk Folkeparti kan ikke få lov til at tilbagebetale lige under en million kroner til Europa-Parlamentet som følge af den seneste tids historier om muligt misbrug af EU-midler.
Det står klart efter et møde mellem Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, og Europa-Parlamentets administration her til formiddag.
- Parlamentet kan ikke åbne en spærret konto. Det kan og vil kun inddrive penge, som er blevet korrekt identificeret som misbrugt, siger Europa-Parlamentets pressechef, Marjory Van Den Broeke, til DR Nyheder efter mødet.
Årsagen er, at Europa-Parlamentet ikke kan få oplysninger fra Dansk Folkeparti om brug af EU-støttekroner til at stemme overens med de oplysninger, det europæiske parti Meld og den tilhørende fond Feld har givet til Europa-Parlamentet gennem årene for at dokumentere sine aktiviteter.
Allerede ved et møde i mandags forsøgte Dansk Folkepartis Anders Vistisen at overbevise Europa-Parlamentets administration om, at den skulle tage imod lige under en million kroner fra Dansk Folkeparti. EU-støtte, som Dansk Folkeparti har modtaget gennem Meld og Feld i perioden 2012 til og med 2015, og som undersøges for at være brugt i strid med EU's regler.
I den forbindelse fik Europa-Parlamentet overdraget en liste, som Dansk Folkeparti selv har udarbejdet med detaljer om, hvad partiet har brugt støttekronerne på.
Siden da har Europa-Parlamentet gået listen efter i sømmene.
- Det har overordnet set været umuligt at lave en sammenligning én til én mellem hr. Vistisens liste og og den dokumentation, som Europa-Parlamentet har adgang til. Det vil sige de årlige regnskaber, de årlige aktivitetsrapporter fra Meld og Feld og de tjek af regnskaberne, som administrationen har lavet tidligere, siger pressechefen.
- Derfor er Parlamentet fortsat ude af stand til at identificere, hvor mange penge Meld og Feld har brugt på aktiviteter, som ikke kan finansieres af Europa-Parlamentets tilskud, siger hun videre.
- Parlamentet vil nu vente på resultatet af OLAF-undersøgelsen (antisvindelkontoret i EU, red.) for at kunne tage imod penge, tilføjer Marjory Van Den Broeke.