Pape i rette med V-udspil: Ligeglad med hvor folk er født

De Konservatives nye formand afviser Lars Løkkes udspil om at forskelsbehandle på baggrund af nationalitet.

Den 42-årige Søren Pape Poulsen blev lørdag valgt som formand for De Konservative på partiets landsråd. (Foto: © Claus Bech, Scanpix)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, skal ikke regne med opbakning fra De Konservative til det forslag om en ny udlændingepolitik, han lancerede efter sommerferien.

Det fremgår af et interview med De Konservatives nyslåede formand, Søren Pape Poulsen, i Berlingske.

- I Det Konservative Folkeparti er vi totalt ligeglade med, hvor folk er født, og hvad de tror på. Det afgørende for os er, hvad de kan, og om de er villige til at lade sig integrere i vores samfund, siger Søren Pape Poulsen til avisen.

Partiets nye bud på en udlændingepolitik, som snart bliver præsenteret, vil indeholde en konkret formulering om, at det afviser at forskelsbehandle indvandrere på baggrund af nationalitet og religion.

Svært ved at støtte

Venstre derimod ønsker at skelne mellem nationaliteter og lave mere lempelige regler for udlændinge fra højtudviklede lande, som ønsker at arbejde i Danmark.

Det kan gøre det sværere for personer fra fremadstormende økonomier som for eksempel Indien og Brasilien at komme til Danmark. Et forhold, som Brasiliens ambassadør har kritiseret.

Søren Pape Poulsen derimod er "fløjtende ligeglad" med om mennesker kommer fra Brasilien eller andre lande, som ikke står på Venstre såkaldte positivliste. Det afgørende er, at de har de kvalifikationer, som danske virksomheder efterspørger.

Og derfor har han svært ved at forestille sig, at De Konservative efter det kommende valg kan støtte en udlændingepolitik, hvor der gøres forskel på folk på baggrund af nationalitet

V holder fast

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, understreger, at partiets udspil ikke udelukker for eksempel brasilianere i at komme til Danmark.

- Men det er rigtigt, at vi med vores forslag har gjort det nemmere for nogle nationaliteter end for andre at komme hertil, siger hun til Berlingske.

/ritzau/